Helyi sport

2024.04.25. 06:00

Szegeden rajtolt el az NB II.-es gombfoci-bajnokság - FOTÓK

Asztali labdarúgó NB II.-es csapatbajnoki fordulónak adott otthont hétvégén Szeged: a sportág legnívósabb helyszínére az ország minden szegletéből érkeztek csapatok.

Vajgely Pál

Tíz csapat versenyzett az elmúlt hétvégén Szegeden.

Fotó: Gémes Sándor

Szektorlabda, avagy asztali-labdarúgás, vagy ahogy a legtöbben ismerik: gombfoci. Ebben a sportágban rendeztek hétvégén NB II.-es csapatbajnoki fordulót Szegeden. Hazánkban ugyanis tíz-tíz csapat versenyez az NB I.-es és NB II.-es csapatbajnokságban, és mindkét osztályban szerepel az Asztali-Labdarúgó Club Közhasznú Sportegyesület Szeged egy-egy csapata.

A Tisza-parti klubban több mint húszan űzik ezt a sportágat rendszeresen, és szeretnének minél több fiatalt bevonzani, ennek érdekében az Agórában, valamint különböző városi rendezvényeken rendre tartanak bemutatókat. A klub központja az Agóra, itt rendezték meg a hétvégi NB II.-es csapatfordulót is, ahol a maroslelei klub is indult, de érkeztek Csíkszeredából, Debrecenből, vagy Sopronból is.

 

Bizton állíthatom, az országban mi rendelkezünk a legnívósabb teremmel és helyszínnel az Agórával való kapcsolatunknak köszönhetően, és nekünk van a legtöbb egységes pályánk is. Évi négy versenynapnak adunk otthont, ez ritkának számít, egy egyesülettől a kettő is nagyon szép teljesítmény, szeretnek is idejárni a csapatok, hiszen Szegeden rengeteg program várja őket, igyekszünk is úgy alakítani a meccseket, hogy a délután szabad maradjon. A meccseken senki nem ellenség, csak ellenfél, barátok vagyunk, közös vacsora, közös programok jellemzik a napot – mondta lapunknak a szegedi klub elnöke, Deme Gyula, aki hozzátette, várják a fiatalokat, akiknek gyakorlófelszerelést is biztosítanak a kezdetekkor.

Ami az ALC KSE Szeged eredményeit illeti, az élvonalban szereplő első csapat a második, az NB II.-es klub pedig a harmadik helyen áll. A négyfordulós első osztályban szeptemberben játszhatnak majd hazai környezetben a szegediek, míg az NB II.-es csapatbajnokságban, ahol egy hétvégén két-két fordulót rendeznek, szeptemberben, Budapesten folytatódnak a mérkőzések. Az első fordulóban a négy táblánál a világranglistán előkelőbb helyen álló játékosok találkoztak a hátrébb elhelyezkedőkkel, ősszel viszont az azonos erősségű ellenfelek játszanak majd egymással, még izgalmasabbá téve a folytatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában