Pár nap alatt harmadszor is megsértette a választási törvényt Márki-Zay Péter mozgalma

2024.05.04. 14:45

Upsz! A város eredményei közé valahogy „becsúszott” az MMM logó

Márki-Zay Péter gátlástalanul kampányol a város által szervezett rendezvényeken, mindent a saját kampánycéljaira fordít. Így történt ez május 1-jén is. Sokan nem nézték jó szemmel, hogy az önkormányzati majálison gyűjtötték az aláírásokat, de azt sem, hogy a LED falon megjelent az MMM és Márki-Zay pártjának logója. Az utóbbiért a Kőfal Egyesület kifogásának helyt adott a Helyi Választási Bizottság.

Kovács Erika

Jogsértést jogsértésre halmoz Márki-Zay Péter mozgalma, sok munkát adnak a Helyi Választási Bizottságnak. Fotó: Promenad24

Ismét megsértette a választási törvényt a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) és a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN). Ez néhány napon belül már a harmadik elmarasztalás.

Gyerekeket használt kampánycélra

Mint lapunk is megírta, először politikai pedofílián kapták Vásárhely polgármesterét. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a néppárt elnöke, polgármesterjelöltje kampányidőszakban gyerekekkel is fényképezkedett és erről egy internetes oldalon bejegyzést és fényképet tett közzé. A Kőfal Egyesület kifogását megvizsgálta a Helyi Választási Bizottság(HVB). Márki-Zay Pétert eltiltották a további jogsértéstől. Ez a rendezvény „kettő az egyben” célt szolgált, ingyen programokat a gyerekeknek, a szülőknek pedig politikát.

A buszos plakát is jogsértő volt

Pár nappal később egy magánszemély élt kifogással, amit kivizsgálva a bizottság ifjabb Jovány Gyula miatt állapított meg jogsértést. A mozgalom képviselőjelöltje az apja tulajdonában lévő, az önkormányzat által finanszírozott helyi buszokra kihelyezett plakátokon nem szerepeltette az impresszumot. Ezért Márki-Zay Péteréket 30 ezer forintra büntették meg és eltiltották a további jogsértésektől. A vásárhelyiek egy része emellett rendkívül etikátlannak tartja a városi pénzen futó helyi járatos Jovány buszok ifjabb Jovány Gyula politikai céljaira történő felhasználását.

Megsértették a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelveit

Most ismét a Kovács Pál polgármesterjelöltet támogató Kőfal Egyesület élt kifogással amiatt, hogy a Népkertben megrendezett majálison felállított LED-falon – a rendezvényt egyébként az önkormányzat finanszírozta –, a város eredményeit bemutató videóban megjelent a Mindenki Magyarországa Mozgalom logója is. A bizottság megállapította, hogy Márki-Zay Péterék megsértették az esélyegyenlőségre, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveket. A HVB eltiltotta a mozgalmat a további jogsértéstől, de bírságot ezúttal nem szabott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában