Megszökött a mentősök elől

2024.05.04. 15:03

Magyar Péter eljátszott egy öngyilkosságot

Mérgezési tüneteket, eszméletlen, életveszélyes állapotot szimulálva elérte, hogy felesége kihívja a rohammentőket - derül ki a Bors cikkéből.

MW

Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje beszédet mond a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Tavaly februárban Magyar Péter eljátszott egy öngyilkosságot, amiről a Bors birtokába jutott az Országos Mentőszolgálat által felvett jegyzőkönyv. A portál beszámolója szerint Magyar Péter mindent előre eltervezve, mérgezési tüneteket, eszméletlen, életveszélyes állapotot szimulálva elérte, hogy felesége kihívja a rohammentőket. 

Azzal a nyilvánvaló szándékkal tette mindezt, hogy kétségbe ejtse, megrémissze a családját, ami a jelenlévő gyerekeire tekintettel több mint felelőtlenség. Még akkor is ájulást szimulált, amikor Varga Judit kétségbeesetten felhívta Magyar Péter édesanyját, aki indulatosan reagált arra, hogy mi történik a fiával

– olvasható a cikkben.

A Bors felidézte, hogy az esetről Varga Judit beszélt Hajdú Péternek adott interjújában:

Amikor megtaláltam, ott volt mellette egy levél Xanax és már csak egy darab volt benne a tízes levélen. Nem tudtam, hogy most egyet vett be, vagy kilencet, vagy nyolcat. Nem kockáztathattam nyilván, ez alapvető emberi kötelesség. Úgyhogy fogtam, felhívtam a mentőket.

Az esethez kivonuló rohammentők által készített jegyzőkönyvből kiderül, hogy mérgezési tünetek miatt kértek mentőt Varga Judit és Magyar Péter lakására, Budapesten a Kútvölgyi útra, tavaly februárban egy vasárnapi napon, ebéd után. Varga Judit Hajdú Péternek elmondta azt is, hogy mindez a két kisebb gyerekük jelenlétében történt, akik döbbenten kérdezgettek, amikor meglátták a szirénázó mentőautót.

Az Országos Mentőszolgálat jegyzőkönyve az esetről

Az eset részleteiről még annyit lehet tudni, hogy Varga Juditnak egy vasárnap délelőtti, gyerekekkel közös kirándulásról hazatérve tűnt fel a látszólag ájult Magyar Péter furcsa viselkedése, aki a hálószobában az ágyon feküdt, látszólag eszméletlenül. Mellette, az éjjeliszekrényen gondosan odakészítve, egy levél, szigorúan vényköteles, csak szakorvos által felírható nyugtató, amiből halálos adagnak is mondható, kilenc szem gyógyszer hiányzott.

 

Varga Judit rázni, keltegetni próbálta Magyar Pétert, és hangosan, ijedten kérte, hogy keljen fel, különben hívja a mentőket. Miután nem mutatott életjelet, azonnal hívta a mentőket. A leginkább megdöbbentő fordulat ezután történt. Miután Varga Judit letette a telefont a mentőkkel, az „élettelen” Magyar Péter felkelt az ágyból, és rideg, nyugodt hangon közölte: „mondd le őket, nem vettem be semmit”.

Magyar Péter csak eljátszotta az öngyilkosságot, hogy megijessze, terrorizálja a feleségét és rémült gyerekeit, majd ezután, hogy elkerülje a kellemetlen magyarázkodást, pizsamában, egy kabátot magára kapva autóba ült, és megszökött a kiérkezett mentősök elől.

Mindezt rögzíti az Országos Mentőszolgálat hivatalos jegyzőkönyve, amelyben leírják azt is, hogy „a beteg ismeretlen helyre távozott”. A portál megtudta azt is, hogy Magyar Péter egészen addig pizsamában ült az autójában egy környező utcában, míg megbizonyosodott arról, hogy a mentők elhagyták a helyszínt.

A cikk folytatása a részletekkel ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában