A Szeged-Csanád GA hétfő 20 órától Győrben szerepel

2024.04.21. 18:38

Rangadó a feljutás árnyékában

Az NB I.-be feljutás szempontjából rendkívül fontos mérkőzés vár a labdarúgó NB II. 29. fordulójában a Szeged-Csanád GA-ra: hétfő 20 órától Győrben lép pályára a Tisza-parti együttes.

Mádi József

Alekszandar Sztevanovics (jobbról) szerint nincs veszíteni valója a szegedi alakulatnak.

Fotó: Gémes Sándor

Nyíregyháza–Vasas 3–1.

A labdarúgó NB II. 29. fordulójában lejátszott (egyik) rangadó eredménye azt jelenti, hogy a nyírségi alakulat már-már az NB I.-ben érezheti magát – az ő szempontjukból legrosszabb esetben is minimum tíz pont előnyük lesz a harmadik helyezett csapat előtt, ez öt mérkőzéssel a sorozat vége előtt komoly különbség –, miközben a második feljutó helyért újra nyílttá vált a küzdelem. És ebben a csatában kártyás nyelven szólva a Szeged-Csanád GA együttesének is van még lapja.

Az első, téttel bíró találkozó hétfő 20 órától vár a Tisza-parti együttesre, mégpedig a közvetlen rivális Győr otthonában – az M4Sport élő közvetítésével.

A kisalföldi együttes rengeteg külföldi játékost alkalmaz, ezzel elengedte a magyar szövetség központi támogatását. Az eredmények azonban nem igazán jöttek az utóbbi időben, hiszen az elmúlt öt mérkőzéséből kettőt elveszített a Győr, ezzel jelenős lépéshátrányba a került a Nyíregyházával és a Vasassal szemben.

A Szeged az NB II. legjobb védelmével rendelkezik, és a legtöbb, kapott gól nélküli mérkőzés is a Tisza-parti alakulat nevéhez fűződik.   

– Az ilyen mérkőzések rendkívül inspirálók, hiszen egy tradicionális klubbal, egy módfelett erős együttessel játszunk, ráadásul a televízió is közvetíti a találkozót. Mindezek kellő motivációt adnak nekünk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk. Nem vár ránk könnyű feladat, hiszen az ellenfelünk is a feljutásért harcol, ugyanakkor őszintén szólva nincs túl sok veszítenivalónk, csak nyerhetünk ezzel a mérkőzéssel. Teljes szívvel és önbizalommal játszva élveznünk kell ezt az összecsapást, és közben szeretnénk megörvendeztetni a szurkolóinkat, akik hétről hétre kitartóan támogatnak bennünket – mondta Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

A győri keretben a portugál bal oldali védő, Freitas Vianna megkapta az ötödik sárgáját a legutóbbi, Budafok elleni mérkőzésen, így ő biztosan nem léphet pályára a hétfői mérkőzésen. 

Ha a Szeged nyer, akkor a 67 pontos Nyíregyháza és az 57 pontos Vasas mögött egyenlő pontszáma lehet a Győrrel (54-54), így pedig a bajnoki hajrá még elég sok izgalmat tartogathat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában