Hivatalos megerősítés még nem történt

2024.04.29. 21:41

Veszprém helyett Dániába igazolhat a Pick Szeged kézilabdázója

Hosszabb csend után ismét bekerült a zuhanyhíradóba az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

Becsei Dávid

Miguel Martins 2021 nyarán a portugál FC Portótól érkezett Szegedre.

Fotó: Török János

– A portugál irányító, Miguel Martins a dán ezüstérmes Aalborghoz készül átigazolni – értesült a 24rakomet.mk kézilabda-szakportál.

Az oldal megemlítette, hogy sokáig úgy tűnt, a szegedi játékos a hazai rivális Telekom Veszprémhez távozik az idény befejeztével. Most viszont az észak-macedónok friss értesülése arról szól, hogy Martins egyéves szerződést köthet az Aalborggal, ahol a szlovén válogatott Aleks Vlah poszttársa lenne a következő szezonban. A rövidtávú szerződés oka, hogy a korábban felröppent sajtóhírek szerint a dán együttes a 2025–2026-os idénytől szerződteti a Rhein-Neckar Löwen német válogatott irányítóját, Juri Knorrt. Ezt a klubváltást maga a játékos kérvényezte, hivatalos bejelentés viszont egyelőre nem történt.

A 24rakomet megjegyezte, hogy Martins korábban a Vardar Szkopje radarján is ott volt, mielőtt 2021 nyarán Szegedre igazolt.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy az OTP Bank-Pick Szeged a nyáron jelentős átalakuláson megy át. A csapat irányítását svéd edzőpáros, Michael Apelgren és Jonas Källman veszi át. Érkezik a kapuba Tobias Thulin a GOG-tól, jobbátlövőbe Magnus Röd a Kolstadból, Janus Smárason Magdeburgból, Lazar Kukics a Dinamo Bucurestiből és Jérémy Toto a HBC Nantesból.

A szegedi távozók listáját erősíti már biztosan Dean Bombac, aki Győrbe igazolt, Szita Zoltán visszatér Plockba, Matej Gaber pedig Franciaországba, de nem Montpellier-be, hanem Nantes-ba. Valószínűleg távozik Luka Stepancic is, akit korábban a Kielcével hoztak hírbe, de azóta sem történt hivatalos bejelentés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában