Női vízilabda OB I.

2024.04.23. 19:13

A Szentes itthon, a Szeged idegenben kezdi a helyosztókat

Akár még vármegyei derbivel is befejeződhet a női vízilabda OB I. 2023–2024-es szezonja. Ehhez viszont a Valdor Szentesnek a Győr, a Szegedi VE-nek pedig a Tatabánya ellen kellene továbbjutnia a 7–10. helyért rendezett helyosztón.

Becsei Dávid

Varga Viktóriáék szerdán 19 órától fogadják a Győrt, míg a Szeged 20 órától a Tatabánya vendége lesz.

Fotó: Vidovics Ferenc

Alighogy véget értek az alapszakasz küzdelmei, máris a helyosztókkal folytatódnak a MOL női vízilabda OB I. küzdelmei. A tizennyolcadik fordulót követően az UVSE zárt a tabella élén ötvenegy ponttal, egy vereséggel és tizenhét győzelemmel. A második helyen a Ferencváros, a harmadikon a Dunaújváros, a negyediken pedig a címvédő Eger állt az alapszakasz végén. Az elődöntőben az FTC a Dunaújvárossal találkozik, az UVSE pedig az Egerrel.

A legkevesebb mérkőzés a BVSC-re és a III. kerületi TVE-re vár, ugyanis ők az ötödik helyért lejátszott kettő vagy három meccset követően nyári pihenőre vonulhatnak. A playoff-találkozókban közös, hogy mindegyik az egyik fél második győzelméig tart, döntetlen esetén azonnal öt-öt büntetőt lőnek a csapatok, ha ezután sincs döntés, akkor felváltva addig dobnak, amíg az egyik csapat hibázik, a másik pedig gólt szerez.

Ami pedig a Csongrád-Csanád vármegyei együtteseket illeti, a tizenöt ponttal záró Valdor Szentes a hatpontos Győrt fogadja szerdán 19 órától a helyosztó első párharcának első mérkőzésén. A két fél szombaton éppen egymás ellen zárt az alapszakaszban, nagyjából két és fél negyeden át vezetett a Győr, a Szentes végül 13–11-es győzelemmel itthon tartotta a három pontot.

A Szegedi VE Tatabányán 20 órakor  kezdi meg párharcát. Szabó Tamás tanítványai eddig még nyeretlenek holnapi ellenfelükkel szemben, ugyanis márciusban idegenben 8–4-re, itthon pedig 7–5-re kapott ki az egykori bányászváros csapatától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában