Helyi sport

2024.04.15. 14:54

23 éves világcsúcsot döntött meg Hódmezővásárhelyen a szentesi úszó

Tizennyolc bajnoki címert nyertek a Szentesi Delfin ESC szenior úszói a Zsolnán rendezett szlovák országos bajnokságon, amelyet a Szlovák Úszó Szövetség (SPF) rendezett meg.

Becsei Dávid

Venczel Kincső 200 pillangón 2001-es világcsúcsot adott át a múltnak.

Fotó: Sebők Tamas

A szlovák sportolók mellett osztrák, lengyel és cseh úszó vettek részt az országos bajnokságon. Magyarországot több klub, a Budapesti Delfinek, a Törökbálinti Senior ÚC, a Hód-Triatlon és Öttusa SE, valamint a Szentesi Delfin ESC. A Kurca-parti egyesületet hatan képviselték a határon túl, akik összesen huszonöt darab érmet szereztek meg a kétnapos esemény során. Ezekből tizennyolc a legfényesebben csillogott, amelyek egyben azt is jelentették, hogy a szentesi szenior úszók szlovák bajnokok lettek.

Nincs új a Nap alatt, hiszen a legeredményesebb szentesi úszó Zsolnán is Pólyáné Téli Éva volt. hat aranyérmet zsebelt be, miután 200 mellen, 100 mellen, 50 pillén, 200 vegyesen, 50 mellen és 50 háton is elsőként csapott a célba korcsoportjában. Hozzá hasonlóan Palásti Katalin is hatszor ért célba elsőként, ő 200 háton, 200 mellen, 100 háton, 100 mellen, 50 háton és 50 mellen nem talált legyőzőre.

Horváth Roland négy arany- és egy-egy ezüst- és bronzéremmel térhetett haza, Erdőhátiné Bocskay Zsófia aranyból egyet, ezüstből hármat gyűjtött. Szlovák bajnok lett két számban Sebők Tamás, valamint Szabó László egy-egy ezüst- és bronzéremmel utazhatott haza.

A hétvégén zajlott a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában a IV. ASA Nemzetközi Szenior Úszóverseny. A Szentesi Delfin ESC úszója, Dr. Venczel Kincső a 200 méteres pillangó versenyszámban új korosztályos világcsúcsot úszott. Kincső 2:30,66-os idővel csapott célba, ezzel az amerikai Laura Val 2001 óta fennálló 2:31.55-ös csúcsát adta át a múltnak a korcsoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában