A gyorshír szolgálat Márki-Zay Péter politikai ellenfeleit rongálással gyanúsította meg

2024.04.29. 19:19

Dombi-Kiss László szerint a polgármester karaktergyilkos kampányt folytat

A hódmezővásárhelyi önkormányzat gyorshír szolgálata név nélkül ugyan, de a körülírásból teljesen felismerhetően a város két korábbi dolgozóját gyanúsította meg a mártélyi pallósor megrongálásával, a Kossuth téri karácsonyi világítás felkapcsolásával és a Népkertben a park eláztatásával.

Kovács Erika

Csupa nagy betűkkel azt írták: „Udvariasan kérjük az immáron politikai karriert építő volt kollégákat, hogy kampánytevékenységükkel ne okozzanak károkat a városnak, rosszindulatuknak találjanak törvényes kifejezési módot.”

Egyikük, Dombi-Kiss László, akit néhány hete mondvacsinált okkal távolítottak el a HMSZ Zrt.-től, lapunk megkeresésére azt mondta, a Kovács Pállal közös beköszöntőjükben ugyan kinyilvánították, hogy ők senkit nem kívánnak bántani a kampányban, de amennyiben támadás éri őket, azt nem hagyják szó nélkül.

– Messzemenően visszautasítom azt a politikai kultúrát, amit Márki-Zay Péter képvisel. Undorító, amerikai típusú, karaktergyilkos kampányt folytat, amellyel válogatás nélkül gázol vásárhelyi polgárok becsületébe, mérgezi a helyi közbeszédet. Most két olyan hivatali dolgozót vádolt meg szabotázzsal, akik képviselőjelöltként merészelnek elindulni vele szemben és Kovács Pált támogatják polgármesterjelöltként – mondta Dombi-Kiss László, aki aljas dolognak tartja, hogy bárki azt feltételezi, hogy károkat okoztak a városnak.

– Felháborít, hogy jelölttársam személyében egy olyan korábbi köztisztviselőt is megrágalmaztak, aki közel 25 éven keresztül szolgálta a közigazgatást, és Márki-Zay Péter, illetve a városvezetés miatt mondott fel, még a jubileumi évfordulóját sem várta meg – tette hozzá.

Dombi-Kiss László elismerte, egy hatalmas hibát tényleg elkövetett, 2017 decemberében bizalmat szavazott egy olyan embernek, aki ezt nem érdemelte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában