Szegedi hírek

2024.04.23. 16:09

Joób Márton bemutatta női jelöltjeit

Az képviselőjelöltek csaknem fele nő Joób Márton csapatában. Az indulók között van a polgármesterjelölt felesége és egyik lánya is.

Suki Zoltán

Nyolc nő van Joób Márton csapatában. Fotó: Török János

Büszke vagyok arra, hogy a csapatunkban 8 nő is indul, amely azt gondolom, hogy mindenképpen egyedülálló a szegedi politikában. Kevés szó esik a politikában a nőkről, pedig fontosnak tartom, hogy nagyobb teret adjunk nekik közéletben, mert sok mindent jobban látnak, mint mi férfiak

 – mondta keddi szegedi sajtótájékoztatóján Joób Márton, és egyben bemutatta a Szögedi Polgárok Egyesülete női jelöltjeit.

Felesége, Joób Dóra a 17-es választókörzetben Újszeged-Odessza városrészben indul. Chovanecz Kata a 15-ös körzetben, Felsővároson száll ringbe a szavazatokért. Ábrahámné Kiss Szabina, a Szentmihály-Kecskés-Klebelsberg telep-Gyálarét, vagyis a 3-as körzet képviselőjelöltje. Veszelinov Annamária, a 19-es körzetben, Újszeged-Szőregen indul el. Bódi Rozália, a 16. körzet, Felsőváros képviselőjelöltje. Farkas-Wettstein Dalma a 12. körzetben, Tarjánban, míg Szabó Krisztina az 5. válaszókörzetben, Móravároson várja a szavazatokat. A 14-es körzetben, Tarjánban pedig Joób Márton lánya, Kálló-Joób Gréta veszi fel a versenyt a többi jelölttel.

Joób Márton azt is elmondta, hogy ezekben a napokban több ezer emberrel beszélgettek az aláírások kapcsán, és rengetegen támogatták abban, hogy szükség van egy olyan erőre, amely nem pártpolitikai alapon szerveződik, hanem civil, a pártoktól független egyesületként, minden szegedi polgár érdekeit képviselve. Hozzátette, hogy a csapatában baloldali, és jobboldali érzelmű jelöltek egyaránt vannak, ami összeköti őket az a Szeged városáért, valamint az itt lakókért való tenni akarás.

Beszélt arról is, hogy már több körzetben megvan az induláshoz szükséges aláírás, szeretnék kihasználni az aláírások leadására rendelkezésre álló időt, mert minél több emberrel személyesen szeretnének beszélgetni az egyes körzeteket érintő problémákról, észrevételekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában