Szegedi hírek

2024.04.17. 17:30

A csomagküldőkön is keres a szegedi piacos cég

Elég komoly, több mint 77 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi évét a Szegedi Városkép és Piac Kft. Pedig a helyzet nem rózsás ott sem, a gépeik például folyton elromlanak, nem győzik javítani őket. Viszont fix bevételük van a piacokra telepített csomagátvevő automatákból.

Suki Zoltán

15 százalékkal drágították az asztalok díját. Fotó: Gémes Sándor

Elkészítette a 2023-as évről szóló beszámolóját a Szegedi Városkép és Piac Kft. is, amit a közgyűlés a legutóbbi ülésén elfogadott. A cég 1 milliárd 977 millió forint mérleg főösszeggel és valamivel több mint 77 milliós nyereséggel zárta az évet.

A mérlegben emlékeztetnek, hogy a Mars téri piac a 2023. január 02-a és február 28-a között hétfőnként zárva volt, és a többi napon is csak reggel 5, valamint délután 3 óra között nyitott ki.

A társaság a „piaci divíziónál” az üzletes bérlők bérleti díját 14,5 százalékkal emelte meg. A parkolási díjakat pedig 15 százalékkal drágították, ahogy az asztalok díját is.

Azt már a beszámoló elején kiemelik, hogy a kft-nél tavaly is folyamatosan problémát okoztak az öreg gépek, járművek és egyéb eszközök, amik sokszor elromlottak. Ezek szerint erre a városnak költenie kellene.

Érdekesség, hogy a piacokra telepítettek csomagátadó automatákat is, amiből fix bevételhez jutnak. Hogy mennyihez, az nincs külön feltüntetve, de ezzel két legyet ütöttek egy csapásra, hiszen aki a csomagért megy, valószínűleg vásárol is valamit. Azt viszont leírták, hogy a Mars téren felállított 7 darab reklámvitrinből 550 ezer forinthoz jutottak.

A „városkép divíziónak” szerencséje volt tavaly, legalábbis az időjárással. A májusi Borfesztiválon és a Szeptemberi Bortéren is végig jó idő volt, így a terek megteltek árusokkal és vendégekkel.

Mivel a városháza a korábbi szervezőtől egyszerűen einstandolta a Hídivásárt, most azt is a Szegedi Városkép és Piac Kft. szervezte, és sikeresnek ítélték a rendezvényt.

A cégnél egyébként tavaly összesen 23 ember dolgozott, 14 szellemi és 9 fizikai alkalmazott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában