Szegedi hírek

2024.04.29. 15:47

A szúnyogok miatt írt levelet Botka Lászlónak Joób Márton

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

– Az elmúlt években sokszor elviselhetetlen volt a helyzet a szúnyogok miatt, és ezért sokan nem tudták élvezni a szabadtéri sétát vagy a kertes ház adta előnyöket – kezdte Botka László polgármesternek írt, lapunknak is megküldött nyílt levelét Joób Márton. A Szögedért Egyesület polgármesterjelöltje felhívta a polgármester figyelmét, hogy a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy idén nyáron a csapadékos és enyhe tél és tavasz miatt brutális szúnyoginvázióra számíthatunk.

Úgy gondolom, hogy időben, azaz azonnal meg kell kezdeni a biológiai alapú szúnyoggyérítést, és idén jelentősebb összeget kell erre fordítania Szeged városának, hogy ne utólag kelljen kapkodni rovarirtó vegyi anyagok repülőről történő permetezésével, ami nem csak a szúnyogokat, hanem más rovarokat is elpusztít, többek között a pillangót, tiszavirágot, szitakötőt. Szeretném, ha idén a város kiemelten foglalkozna ezzel, valamint fontos lenne szélesebb körben tájékoztatni a lakosságot, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a házunk körül visszaszorítsuk a szúnyoginváziót 

– írta Joób Márton.

A polgármesterjelöltet a kullancshelyzet is aggasztja. Azt írta, hogy az enyhe tél miatt az elmúlt évekhez képest sokkal több kullancsra lehet számítani Szegeden is. Ezek a kullancsok komoly betegségeket tudnak okozni. Fontos lenne szélesebb körben tájékoztatni a lakosságot, hogy mit tesz a város a probléma megoldására, valamint hogyan tudunk hatékonyabban védekezni ellene.

Itt jegyezte meg, hogy Szegeden sok helyen elhanyagoltak a zöldterületek, ami a kórokozók melegágya.

Úgy gondolom, hogy külön forrást kell biztosítani Szeged város költségvetéséből az imént említett problémák visszaszorítására

 – tette hozzá a képviselő, aki azt is megírta, hogy azért nyílt levelekben kommunikál, mert Botka László nem hajlandó fogadni őt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában