Szita Zoltán már teljes értékű munkát végez

2024.05.08. 13:05

Mikler nem utazott el a litvániai vb-selejtezőre a férfi kézilabda-válogatottal

17 fős játékoskerettel utazott el a litvániai Vilniusba a magyar férfi kézilabda-válogatott, ahol csütörtökön 18 órától világbajnoki selejtezőt játszik. A mérkőzést az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

Becsei Dávid

A szövetségi kapitány két kapussal számol a Litvánia elleni idegenbeli vb-selejtezőn.

Fotó: Karnok Csaba

A Bartucz László, Palasics Kristóf kapuspárosnak szavaz bizalmat a világbajoki selejtező első felvonására Chema Rodríguez szövetségi kapitány, így a szegedi Mikler Roland nem utazott el a társakkal. Nem lesz ott Vilniusban az OTP Bank-Pick Szeged balátlövője, Szita Zoltán sem, aki az elmúlt időszakban kisebb sérüléssel bajlódott, de a szövetség tájékoztatása szerint már teljes értékű munkát végez. Mindezek alapjánt a litvániai vb-selejtezőn Bánhidi Bence és Bodó Richárd képvisel a Picket.

– Szita Zoltán kisebb kihagyás után végez teljes értékű munkát, ő itthon folytatja a felkészülést, a vasárnapi visszavágón akár pályára is léphet. Hanusz Egon ujjsérülése miatt nem tarthat velünk Vilniusba, a kapusok közül pedig ezúttal Bartucz László és Palasics Kristóf kap lehetőséget – indokolta döntéseit Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

Hozzátette, tudniuk kell használni azt a tudást, ami az olimpiai selejtezőn olyan jól működött, és élvezni a játékot, mert az is fontos. Készen áll a csapat, hogy kijusson a világbajnokságra, de komolyan veszik a litván csapatot, és szeretnének már idegenben előnyt szerezni.

A Litvániába utazó keret:

Kapusok: Bartucz László (MOL Tatabánya KC), Palasics Kristóf (Logrono La Rioja, spanyol)
Jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA NEKA), Imre Bence (FTC-Green Collect), Rodríguez Pedro (MOL Tatabánya KC)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)
Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (MOL Tatabánya KC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában