Pünkösdi családi forgatag kerékpártúrával

2024.05.18. 17:26

Öröm körömfőzés Ásotthalom – Galéria

Arany T. János

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal egész napos pünkösdi családi forgatagot rendeztek szombaton Ásotthalmon a Bűbáj Élménybirtokon, ahol öröm körömpörkölt-főzés is volt. Fotó: Karnok Csaba

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal egész napos pünkösdi családi forgatagot rendeztek szombaton Ásotthalmon a Bűbáj Élménybirtokon, amelyhez csatlakozott a negyedik alkalommal megrendezett Tour de Homokhát kerékpártúra, aminek idén Ásotthalom adott helyet. A rendezvényen a szervező, Homokháti Bringaklub képviselői bejelentették, hogy jövőre Bordány ad helyet a térség legnagyobb kerékpáros programjának. A szervezők elmondták, a csaknem 400 nevezővel rekordot döntöttek még úgy is, hogy az éjszakai eső miatt néhányan visszamondták a részvételt.

Papp Renáta polgármester azt elárulta, a biciklitúra már egy éve biztos volt, ezt bővítették ki a családi nappal. A programokat színesítette a családi örömfőzés, ami azért örömfőzés, mert nem verseny. A 25 csapat öt kiló darabolt sertés körmöt kapott, amit sokan kiegészítettek otthonról hozott hozzávalókkal. A Rendrakók csapat Bardócz Csaba polgármesterjelölt vezetésével babgulyást készített a körömpörkölt mellé, a Barát Team pedig marhával gazdagított a körmöt.

Kettő az egyben, lesz, ami lesz

 – kommentálták a különös párosítást.

Míg a bográcsokban rotyogott az étel, megérkeztek a vajdasági motorosok, majd a veterán járművek, a színpadon hivatalosan is megnyitották a rendezvényt, majd a Homokháti Játszótársak vidám repülőtéri műsora varázsolta el a közönséget.

A Tour de Homokhát falukerülő túrája a megnyitó után rajtolt el, amelyen az első 50 ásotthalmi lakcímmel regisztráló ingyenesen vehetett részt. A kilenc kilométeres távot Papp Renáta és a környéken Tündérboszi néven is jól ismert Paraginé Tóth Edina vezette. A gyerekeket egész nap élő csocsó, ugrálóvár, kirakodóvásár, népi fajátszótér és állatsimogató várta. Délben az Expresso Együttes zenélt, majd teljes létszámban befutottak a veterán autók és motorok, és volt még Republic emlékkoncert is.

 

Karnok Csaba
Szombaton Ásotthalom adott helyet a térség legnagyobb kerékpáros programjának, a Tour de Homokhát kerékpártúrának, ami mellé pünkösdi családi forgatagot és öröm körömfőzést rendeztek. Fotó: Karnok Csaba

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában