A magyar öregfiúk-válogatott szerepelt az öltözőavatón

2024.04.25. 19:46

Csengele megint szintet lépett

A magyar öregfiúk-válogatott 6–2-es sikerével ért véget Csengelén az új öltözőépület felavatása alkalmából lejátszott labdarúgó-mérkőzés.

Mádi József

A magyar öregfiúk-válogatott (balról a szegedi Völgyi, Rósa, Kiss T., Farkas B. és Sowunmi) hatszor örülhetett.

Fotó: Török János

Kisebb falunapként szerveződött meg a csengelei futball-létesítmény újabb fejlesztésének ünnepe. A pályához vezető Lehel utca már a Deák Ferenc utcától megtelt autókkal, az öltöző közelében egy hatalmas sátor várta a meghívott vendégeket, és a Béke utca egyik felén is hosszan autók álltak.

Hiába, hatalmas volt az érdeklődés az öltözőépület avatóján, hiszen egykori válogatott labdarúgók érkeztek a településre, valamint elkísérte őket az olimpiai bajnok, 81 éves Dunai Antal, két korábbi remek edző, szövetségi kapitány, Csank János és Gellei Imre, valamint Temesvári Miklós is. 

A nap fénypontja a futballmérkőzés volt, ám előtte a protokoll szerint mazsorettcsoport lépett fel, fúvós zenekar játszotta el a Szózatot, majd a szalagátvágás következett, később pedig a Himnuszt is élőben hallgathattuk meg. 

A két csapat kisgyerekek kíséretében vonult be a hibátlan talajú pályára, majd a Csengele KSE elnöke, Kun-Szabó Tibor vehetett át egy aláírásokkal ellátott mezt a válogatott csapatkapitányától, Tököli Attilától.

És akkor a meccs: az egykori kedvencek Vida – Sowunmi, Telek, Guzmics, Völgyi D. – Farkas B., Rósa D., Véber, Keresztúri – Tököli, Kiss T. összeállításban kezdett, a szünetben pedig beállt Koncz Zs., Arany L., később pedig az énekes Balázs Pali, a kispadon pedig ott ült Egressy Gábor. A nevekből is látszik, hogy a vendégek keretében ott volt a szegedi származású Véber György és Völgyi Dániel, valamint meghívottként a szentesi Koncz Zsolt is.

Az első lövés Véber, az első kihagyott hazai ziccer Versegi nevéhez fűződött, majd jött a 12. percben az első gól: Kiss Tamás egy gyönyörű csel után lőtte ki a jobb alsót, 0–1. A humor sem hiányozhatott a meccsből, hiszen amikor a korábbi békéscsabai és ferencvárosi kedvenc, Keresztúri András hosszan, pontatlanul ívelt előre, csak annyit jegyzett meg: Nem volt ez olyan rossz!

A szünetben 2–2 volt az állás, Véber értékesített egy 11-est, majd Baranyi és Versegi révén egyenlített a Csengele.

A második félidőben a hazaiak játékos-edzője, Frank Attila több helyen is változtatott – így nézett ki a hazai csapat: Mindák – Kovács E., Bitó I., Kócsó D. – Frank A. – Baranyi Á., Koncz R., Pigniczki, Tóth Sz., Balogh Á. – Versegi, a cserék: Cserháti (kapus), Miklos F., Szécsényi, Tutó, Bencsik D., Fülöp I., Jakab, Kovács Zs.), a vendégek átvették az irányítást, és sorrendben Arany László, Tököli Attila duplája és Farkas Balázs révén 6–2-re nyertek.

Ahogy Véber megjegyezte: A szünetben feldobott dupla prémium megtette a hatását.

Vagy inkább a tudás kijött ezen a szép csengelei futballünnepen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában