Helyi sport

2024.04.13. 20:57

Túl sok volt a hiba: kikapott a Pakstól az SZTE-Szedeák - FOTÓK

A második félidőben elveszítette a ritmust, és a triplák sem jöttek az SZTE-Szedeáknak az alsóházi rájátszás első fordulójában, vereséggel tért vissza a bajnoksághoz a szegedi csapat.

Vajgely Pál

Ryan Woolridge-éknak ezúttal nem ment a játék.

Fotó: Karnok Csaba

A bravúros kupaezüst után az alsóházi rájátszásban folytatódott az SZTE-Szedeák szezonja, a playout első fordulójában a Paksot fogadta a Tisza-parti gárda. Tette ezt egyik légiósa nélkül, Brendan Bailey ugyanis bokasérülést szenvedett az egyik edzésen, így három külföldivel állt fel a Szedeák, a Paks viszont teljes kerettel, öt külföldivel érkezett Szegedre. 

Hullámzóan kezdődött a mérkőzés, ötpontos hátrányát hamar eltüntette a Szedeák, amelyből Lake sorra szerezte a közelieket. Az első negyed döntetlenje (20–20) után a Szedeák tudott meglépni, Bognár két remek csele után talált be közelről, 30–24-nél így időt kért a Paks. Csakhogy nem sokkal később a legutóbbi szegedi mérkőzést kihagyó Clarence ziccerével már döntetlen volt (32–32). Locke jegyezte az első (és mint később kiderült, sokáig az utolsó) szegedi triplát, amivel újra ötpontos előnye volt Simándi Árpád együttesének, viszont 41–36 után csak egy szegedi kosár esett a nagyszünetig. Ezt kihasználva a Paks fordított, a félidő utolsó megmozdulásaként Clarence szedte le Nicholson lepattanóját, és ejtette be közelről még a dudaszó előtt, 43–47 a nagyszünetben.

Erről a pontról sokáig nem mozdult el a meccs, de a szegediek rengeteget hibáztak támadásban, a ziccerek mellett sokáig a tripla sem ült, a Paks pedig ezt megbüntette, és a negyed véghez közeledve már 66–55-re vezetett. Ritmust vesztett a Szedeák, amely nem találta a kiutat ebből a helyzetből, tízpontos hátrányból várhatta a negyedik negyedet a szegedi csapat.

 

Tíz alá ugyan benéztek Bognár Kristófék, de védekezésben nem tudta megállítani a Paksot a Szedeák. A végjáték így nem tartogatott izgalmakat, a szegedi triplák csak az utolsó előtti percre érkeztek meg, távolról 23 kísérletből csak hármat dobott be a Szedeák. A Paksnak ezen az estén jobban mentek a dobások, és minden esélyt kihasználtak, így visszavágtak az egy hónappal ez előtti vereségért – a Szedeák ezzel vereséggel kezdte a playoutot, szerdán pedig Körmenden próbálhat meg javítani.

SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 81–96 (20–20, 23–27, 20–26, 18–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 1. forduló. Szeged, 1000 néző. Vezette: Győrffy, Ádám, Lengyel. 
SZTE-Szedeák: Woolridge 16, Cohill 3, Locke 13/6, Bognár 8, LAKE 21. Csere: Balogh 11, Mucza 6, Zsíros 3/3. Vezetőedző: Simándi Árpád. 
Atomerőmű SE: IHRING 13, Géringer, NICHOLSON 20, CLARENCE 24/3, Knowles 6. Csere: Dorogi 10, Kucsora, Eilingsfeld 7/3, Sövegjártó 8/6, Wooten 6, Kékesi, Pajor. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában