Helyi sport

2024.03.26. 16:27

Kiváló hangulatú tesiórát tartott az SZTE-Szedeák a Tabán-suliban - FOTÓK

Véget nem érő mosolyok, aláírások és felejthetetlen pillanatok – ez jellemezte az SZTE-Szedeák által tartott, rendhagyó testnevelés-órát a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A klub minden diákot ingyen belépéssel vár a szombati, DEAC elleni mérkőzésen.

Vajgely Pál

Nem volt hiány a pacsiból, aláírásból.

Fotó: Török János

Csordultig megtelt a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornaterme, ahová kedden az SZTE-Szedeák kosárlabdázói látogattak el egy testnevelés óra erejéig. Csillogó szemek és csend várta a kosarasokat a teremben, hogy aztán ez egy pillanat alatt megváltozzon, és gyerekzsivaj töltse meg a teret.

A rövid bemelegítés után jöhetett, amit mindenki várt, a közös játék. Minden megmozdulást tapsvihar és éljenzés követett, a kosarasok pedig rendre segítettek a gyerekeknek, és együtt örültek, ha egy-egy dobás a gyűrűben landolt. A Szedeák kerettagjai közül akik éppen nem a pályán voltak, ők rendületlenül osztották az aláírásokat műsorfüzetre, pólóra, karra, vagy éppen cipőre. 

 

Minden Tabán-sulis szeretett volna játszani Bognár Kristófék ellen, így sorra váltották egymást a különböző korosztályú csapatok. Az iskola minden korosztálya képviseltette magát a legkisebbektől a nagyokig, mindenki igyekezett kihasználni a pillanatot, hogy egy profi kosarassal lehessen fent együtt a pályán, de egy-egy pacsizásért vagy szignóért is komoly sorok alakultak ki. Ryan Woolridge lett a gyerekek egyik kedvence, a szegediek irányítója ugyanis rögtön beült közéjük az oldalsó padsorokba, és nem volt nehéz észrevenni, merre is jár a Szedeák játékmestere, mivel minden szem rá szegeződött, és a kézerdő pedig arra kérte, éppen kinek passzoljon.  

Az egymás elleni játék persze nem a feszes védekezésről szólt, a látványos megmozdulások után pedig visszatértek a gyerekek elleni játékhoz. Az biztos, hogy elképesztő szeretetbombát kaptak a szegedi játékosok a Tabán iskola tanulóitól, akik zseniális hangulatú tesiórával várták a kosárlabdázókat. 

Ingyenes a belépés a diákoknak


 

Szombaton 18 órától sorsdöntő mérkőzést játszik az SZTE-Szedeák az újszegedi sportcsarnokban. Az alapszakasz utolsó fordulójában a DEAC-ot fogadja Simándi Árpád csapata, a meccs tétje pedig nem lesz kisebb, mint a play-offba jutás. A szegediek ugyanis amennyiben megnyerik a meccset, akkor a többi eredménytől függetlenül biztosan ott lesznek a rájátszásban. A szegedi klub az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára ingyenes belépést biztosít a szombati meccsre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában