A hódmezővásárhelyi sportoló ötödik lett Horvátországban

2023.07.24. 08:44

Pontszerző helyen végzett

A horvátországi Zágrábban szerepelt a hódmezővásárhelyi László Alexa, aki az egyetemi tanulók multi küzdősport Európa-bajnokságán tékvandóban az egyik kategóriában negyeddöntőig jutott, a másikban pedig ötödik lett.

László Alexa Zágrábban a negyeddöntőben szerepelt, majd egy másik szakágban ötödik lett.

Fotó: Máté THSE

Horvátországban rendezték meg a küzdősportok egyetemi Európa-bajnokságát. A megmérettetésen négy különböző sportág eseményeit tartották meg egyszerre egy közös, multisport eseményként: a karate, a dzsúdó, a tékvandó és a kick-box legjobb, a sport mellett felsőfokú oktatási intézményben tanuló fiataljai mérték össze a tudásukat.

A rangos eseménye 367 európai egyetem és 30 ország versenyzője, összesen 1400 fő indult a négy különböző helyszínen lebonyolított verseny három napja alatt.

A viadalon a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület versenyzője, László Alexa is részt vett formagyakorlat kategóriában. László (Budapesti Gazdasági Egyetem) horvát és brit versenyzőt búcsúztatva menetelt a negyeddöntőig. Itt egy török Európa-bajnok lány várta, aki ellen pár tizeddel alulmaradt, így az éremről hajszállal lecsúszott.

László Alexa ezután a freestyle versenyszámban is megmérettette magát, amelyben szintén az éremről éppen lemaradva a pontszerző ötödik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában