Sokat fejlődött Miskolcon

2021.04.24. 19:28

Schildkraut Fruzsina harmadjára ölthette magára a válogatottmezt

Harmadik válogatottságán léphetett pályára a Bosznia-Hercegovina elleni felkészülési mérkőzésen Schildkraut Fruzsina. A DVTK szegedi futballkapusa pozitív benyomást keltett az új szövetségi kapitányban, és reméli, a folytatásban is bizalmat kap.

V. P.

Budapest 20201130 Nõi Labdarúgás Válogatott edzés Foto Nemzeti Sport - Tumbász Hédi A képen: Schildkraut Fruzsina

Schildkraut Fruzsina nevével kezdődött a magyar női labdarúgó-válogatott összeállítása a Bosznia-Hercegovina elleni felkészülési mérkőzésen. A szegedi kapus harmadik válogatott mérkőzését játszotta le.

– Nagyon büszke vagyok, hogy a válogatott tagja lehetek. Mindig azért dolgozok, hogy a válogatottnak biztos kerettagja legyek. Három kapus ment volna, viszont az edzőtábort egészségesen csak én tudtam végigcsinálni. Mindent megtettem annak érdekében, hogy a szövetségi kapitány lássa, mennyire fontos ez nekem. Úgy gondolom, fontos az első benyomás, hiszen Margaret Kratz még nem ismer minket teljesen. Külön elbeszélgetett velem, megdicsért. Magabiztos voltam a meccsen is, tudtam, hogy a heti munkának ki kell jönnie. Úgy érzem, rendben is volt a meccs, jól zártuk ezt a tíz napot. Remélem, olyan teljesítményt nyújtottam, amelynek köszönhetően továbbra is biztos tagja lehetek a keretnek – mondta lapunknak a Diósgyőr szegedi származású kapusa.

Schildkraut kapott gól nélkül hozta le a zord körülmények között lejátszott meccset, hiszen a találkozón végig szakadt az eső.

Schildkraut Fruzsina jó benyomást keltett az új szövetségi kapitányban, Margaret Kratzban. Fotó: Tumbász Hédi/MW

– Az egész meccsen ilyenkor nekünk, kapusoknak a legnehezebb, hiszen nem is biztos, hogy oda megy a labda, ahova én azt gondolom. Ilyenkor annyit tudunk tenni, hogy teljes testtel megyünk a labda mögé. Nagyon hideg volt, de nem volt ebből probléma

– tette hozzá.

A 23 éves kapus megjegyezte, a miskolciaknál heti kétszer van kapusedzése, e válogatottnál töltött tíz nap alatt viszont a meccset leszámítva mindennap voltak ilyen jellegű tréningek.

– Alaposan elfáradtam, de az első pár napot követően belejöttem. Volt egy egyéni beszélgetésünk a szövetségi kapitányunkkal, úgy érzem, nem lesz gond a továbbiakban, a keretbeli három kapusban ott leszek. Elképzelhető, hogy a következő összetartásra nem megyek, hiszen a szövetségi kapitánynak minél több játékost meg kell ismernie, de bízom magamban

– összegzett Schildkraut Fruzsina.

A kapus 2019 nyarán igazolt a DVTK-hoz: mint kitért rá, azon a nyáron felhagyott volna a profi labdarúgással.

– Nagy lehetőség volt, amit kaptam, sokat kellett változtatnom a hozzáállásomon és az edzésmunkámon is. Sokat tanultam az elmúlt időszak alatt, annak pedig örülök, hogy két év alatt válogatott-kerettag lehettem – zárta Schildkraut Fruzsina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában