Szegedi hírek

2024.03.29. 14:45

Bohócdoktorok moziztattak gyerekeket Szegeden – Galéria

Idén is nagy sikerrel rendezte meg húsvéti jótékonysági délelőttjét és mozi matinéját a rászoruló, vagy jól tanuló gyerekek és családjuk számára a Karitáció Alapítvány pénteken a szegedi Belvárosi moziban. A filmélmény mellett minden gyerek egy tábla csokit és piros bohócorrot is kapott.

Arany T. János

Teltház. Megtelt a szegedi Belvárosi mozi gyerekekkel és szüleikkel péntek délelőtt, amikor a Karitáció Alapítvány rendezett húsvéti mozi matinét. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A tavaszi szünet kezdetén, nagypénteken a bohócdoktorok ismét megtöltötték a szegedi Belvárosi mozi auláját gyerekekkel és szüleikkel a Karitáció Alapítvány húsvéti jótékonysági délelőttjén. A program célja az összetartozás erősítése, közös élményszerzés volt családi mozimatiné keretében. Az eseményen részt vett Masa Márton, a Karitáció Alapítvány alapítója, Szécsényi Barnabás, az alapítvány elnöke és egy tucat bohócdoktor. Közel 500 embert hívtak meg a rendezvényre. Belépéskor minden gyerek csokoládét és piros bohóc orrot kapott ajándékba.

A program hagyományosan a locsolóversekkel kezdődött, a kellően bátor és elhivatott gyerekek a mozi közönsége előtt mondhatták el húsvéti verseiket. Voltak gyerekek, akik magabiztosan szavalták el a vicces költeményeket, másoknak szükségük volt egy kis segítségre és bátorításra.

A családok a Wonka című filmet tekintették meg. A szervezők elmondták, hogy a mozifilm-vetítés elsődleges célja az örömszerzés, a családok összetartása és az ünnepi hangulat emelése volt. Ezért hívta életre a Karitáció Alapítvány az immár hagyományosan évente megrendezett húsvéti jótékonysági vetítését, amelyben minden évben támogató partnerre talál a Belvárosi moziban, amiért nagyon hálásak.

Kulturális és szociális misszió

A 2008 óta működő Karitáció Alapítvány bohócdoktor csapat mosolyt visz a kórházi gyógyításba segítő együttműködések révén, illetve kulturális és szociális missziót is folytat. Az alapítvány munkatársai, önkéntesei egész évben segítik a nélkülöző gyermekek, családok, idősek, betegek hétköznapjait, hogy a rendelkezésünkre álló élelmiszer, ruhák, könyvek, játékok a lehető legjobb helyre kerüljenek.  Tevékenységüket támogatásokból és a befolyt adó 1%-okból tartják fenn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában