Pénteken 20 órától magyar bajnoki rangadó

2024.04.18. 19:34

Veszprém–Szeged: Kárpáti Krisztián a jobb meccskezdésre hívta fel a figyelmet

Jön a magyar férfi kézilabda legnagyobb rangadójának idei negyedik felvonása. Az OTP Bank-Pick Szeged ma 20 órától (élő: M4 Sport) a címvédő Telekom Veszprém vendége lesz az alapszakasz 22. fordulójából rendezett találkozón.

Becsei Dávid

A védekezés lesz mindennek az alapja, valamint a minél kevesebb eladott labda.

Fotó: Karnok Csaba

Négy mérkőzése maradt már az NB I.-es alapszakaszból az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. A Tisza-partiak már három meccsen túl vannak az ősi rivális Telekom Veszprémmel szemben, mivel a bajnokság mellett a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában is összefutottak a bakonyi együttessel. A Veszprém kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, ahol a következő héten itthon kezd a dán Aalborg ellen. A szegediek mindkét BL-felvonást a mérkőzések első perceiben bukták el, rögtön nagy hátrányra tettek szert.

– Sokat elemeztük az idei szezonban lejátszott három Veszprém elleni meccsünket. Láttuk a hibáinkat, ezeken szeretnénk javítani. Fontos lesz a kezdés, mert ellenfelünk nagy ritmusban kezdi a meccset. Ebben az időszakban még koncentráltabbnak kell lennünk, meg kell becsülnünk a labdát, erre kell majd nagyon figyelnünk. Egy Szeged–Veszprém rangadónak presztízse van, nem létezik olyan, hogy tét nélküli találkozó – hangsúlyozta Kárpáti Krisztián, a Szeged vezetőedzője a klubhonlapon.

A presztízs miatt valóban nincs tét nélküli örökrangadó, azonban ha a tabellára tekintünk, elmondhatjuk, hogy mégis. Idén ha minden jó alakul, a maival együtt még ötször találkozik egymással a Veszprém és a Szeged. Ezek közül a mai bír a legkevesebb téttel, ugyanis – matematikailag még előzhet a Szeged, de nincs realitása – az esetleges kupadöntőben Tatabányán az aranyérem és a trófea lesz a tét, míg a bajnoki döntő kettő vagy három felvonásán a bajnoki cím. Ma este viszont a két pont mellé a presztízs jár tétnek, ami egyik csapat szempontjából sem elhanyagolható.

A Veszprémnek három, a Szegednek négy meccse van még az alapszakaszból a bajnoki döntő előtt. Negyvenhat, illetve negyven pontot gyűjtöttek, vagyis a címvédő még százszázalékos. Legutóbb a Balatonfüredet győzték le otthon 33–20-ra, bár az első félidővel nem lehettek túlzottan elégedettek, mivel mindössze 14–12-re vezettek. Felemás meccset játszott viszont a Szeged Budakalászon, mivel a hazaiak már héttel is vezettek, majd tíz perc alatt fordított a Pick és végig kézben tartva a meccs alakulását nyert 35–33-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában