Helyi kultúra

2024.04.26. 13:26

Nemzetközi kiállítás a Galamb új aulájában - Galéria

Új, nagy méretű aulát alakítottak ki a makói Galamb József Agrártechnikum épületének földszintjén, amit közösségi térként, rendezvények és előadások helyszíneként fognak hasznosítani. Most egy nemzetközi kiállítás helyszíne.

Szabó Imre

Az új, 200 négyzetméteres aulát a régi portásfülke és egy használaton kívüli tanterem, illetve az ezeket összekötő folyosó egybe nyitásával alakították ki. Horváth Zoltán igazgatótól megtudtuk, az épületrész átalakítását, majd felújítását – festését, burkolását, villanyszerelési munkáit – makói és környékbeli vállalkozók felajánlásaival sikerült elvégezni. 

A berendezés megtervezésére hamarosan pályázatot írunk ki diákjainknak. Természetesen az iskola vezetésének is vannak elképzelései, de kíváncsiak vagyunk az ő ötleteikre is

 – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy már a bútorok beszerzéséhez is kaptak felajánlásokat.

Mindenek előtt közösségi térként szeretnék hasznosítani, ahol a tanulók összegyűlhetnek, beszélgethetnek. Ha rossz lesz az idő, itt is eltölthetik az időt az udvar helyett. Emellett előadások megtartására is alkalmas: 80 széket lehet benne elhelyezni. Ezen kívül fogadások, az iskolát bemutató programok helyszíne is lehet.

Jelenleg egy nemzetközi kiállítás, az Idea 2024 ötlet- , újdonság- , találmány- és kézműves bemutatónak ad otthont. A hódmezővásárhelyi Ötlet Klub 13 Egyesület által három évtizede szervezett szemlén négy nap alatt 120 kiállító mutatkozik be 10 országból, köztük nem csak a szomszédos országokból, de Kanadából és Libanonból is. Makón egyébként egyszer, 2009-ben már rendeztek hasonlót – akkor a Návay-iskola adott neki otthont. Feltalálók, alkotók munkái láthatók itt. Alighanem éppen ezért rendeztek a Galambban ottjártunkkor kísérő programként híres magyar kutatók, feltalálók munkásságából interaktív vetélkedőt a négy makói középiskola diákjainak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában