A tanulmányi erdő legöregebb fájánál rejtették el

2024.04.19. 09:45

Elkészült a bedős luxus geoláda

Arany T. János

Az ásotthalmi erdészeti iskola ládájának azonosítója: Ruzsa-fa (GCruzs). Zsanéron nyílik a tuskó teteje az erdőben. Luxus geoládát készítettek a bedősök Bánhidy Zoltán kollégiumi nevelőtanár vezetésével. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Luxus geoláda-rejtekhelyet készítettek az ásotthalmi erdészeti iskola diákjai Bánhidy Zoltán kollégiumi nevelőtanár segítségével. Az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusa a diákokkal közösen találta és faragta ki a különleges geoládát. A fatuskó felső részét levágták, baltával és motorfűrésszel kivájták a műanyag doboz helyét, majd a fakorongot zsanérokkal rögzítették újra a tuskóhoz, aminek így elegánsan nyitható a teteje.

A napokban elkészült az iskola első geoládája és annak bombabiztos rejtekhelye. A bedősök ezzel a Ruzsa-fához, az iskola tanulmányi erdejének legöregebb, legendák  övezte fájához invitálják a játék kedvelőit. A geoládát rejtő fatuskót a vadonjáró szakkörön rejtették el. Bánhidy Zoltán elmondta, hogy hivatalosan reggel nyolc óra után vált kereshetővé a láda, amit az első ládavadász már 9 óra 27 perckor meg is talált.

geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat feltölti a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában