Működött a határkerítés

Suki Zoltán

Fotó: Havran Zoltán

Ismét jól működött a határkerítés, ugyanis a rendőrök a Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán két embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a határt. Mindez szerdán történt, és csütörtökön számolt be róla az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az MTI pedig arról írt, hogy vendégmunkásokként Romániába hozott ázsiai és afrikai bevándorlókat Nyugat-Európába csempésző nemzetközi bűnszövetkezet tagjaira csaptak le a hatóságok Romániában, Olaszországban és Ausztriában.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség közleménye szerint szerdán 21 – bukaresti, illetve Brassó, Temes, Teleorman és Ilfov megyei – helyszínen tartottak házkutatást Romániában. Ezekkel egy időben hat olaszországi és két salzburgi helyszínen is házkutatást tartottak az ottani hatóságok. A vádhatóság szerint az összehangolt nemzetközi akcióban egy román és külföldi állampolgárok által létrehozott bűnszövetkezetet számoltak fel.

A banda 20 tagja 2021-től személyesen vagy az általuk működtetett cégeken keresztül migránsokat csempészett Románia, Olaszország és Ausztria területén.

A gyanúsítottak egy-egy migránstól 5-10 ezer euró közötti összeget szedtek be, és akik nem tudtak fizetni, azokat Olaszországban arra kényszerítették, hogy egy évig ingyen dolgozzanak.

A házkutatásokban 71 ezer amerikai dollárt, csaknem 69 ezer eurót, 4800 angol fontot, 27 ezer lejt és 3000 svéd koronát, valamint számos, bizonyítékként szolgáló dokumentumot foglaltak le a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában