Nagyon meglepődtek a zákányszékiek

2024.04.17. 08:30

Leszerelték és befalazták a bankautomata helyét

Arany T. János

Matuszka Antal polgármester azt mutatja, hogy leszerelték, majd gyorsan a helyét is befalazták a zákányszéki bankautomatának. Májusra ígérik az újat. Fotó: Gémes Sándor

Hétfőn minden előzetes értesítés nélkül leszerelte az adott pénzintézet a Zákányszéken működő bankautomatáját. Matuszka Antal, a település polgármestere több okból is értetlenül állt a történtek előtt. Mint elmondta, egy évvel ezelőtt megállapodtak a pénzintézettel abban, hogy új automatát telepítenek a buszmegállóhoz és ameddig az nem készül el, és nem értékesítik a tulajdonukban lévő, korábban bankfiókként működő épületet, addig nem szerelik le a régit. Az épület a polgármesteri hivatal mellett található.

Amikor hétfőn leszerelték, kijöttem és megkérdeztem, hogy hol az új automata, de a kérdésemre érdemi választ nem kaptam 

– mondta a polgármester. Végül hétfőn 18 óra után sikerült egy banki illetékestől megtudnia, hogy május második felében telepítik a buszmegállóba az új bankautomatát.

Az ATM-mel korábban is meggyűlt a helyiek baja. A Takarékbank helyi fiókja 2022 októberében zárt be, tavaly karácsonyra pedig a bankautomata műszaki problémája miatt maradtak készpénz nélkül a zákányszékiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában