Április végi szuperkoncert az LGT sztárjaival

2024.04.18. 08:00

Hamarosan jön a Szentes Városnapok programsorozat

Négy napon át ünnepli ezúttal is Szentest április végén, látványos és szórakoztató programokkal. Lesz szuperkoncert az LGT sztárjaival, fellép Bródy János és az Ossian is.

Tábori Szilvia

Szabadság–Szentes–Szeretem. Archív Fotó: Török János

Két évtizedes hagyomány éledt újra tavaly Szentesen azzal, hogy újra megünnepelték a város napját április végén. Ezen az úton tovább haladva idén újra látványos és szórakoztatónak ígérkező eseménysorozattal készül a szervező Szentesi Művelődési Központ; április 26-tól egészen április 30-ig, péntektől keddig. 

Urvári Sándor, a Szentesi Művelődési Központ igazgatója úgy tájékoztatta lapunkat: idén a Szentes Városnap keddre esik, ezért a szervezők úgy döntöttek, az azt megelőző hétvégén, illetve az azt követő hétfő és kedd estére szerveznek közösségi eseményeket. Egyetlen rendezvény, az április 26-án, pénteken este tartandó Ossian koncert kivételével valamennyi program ingyenes lesz. 

Nyitó eseményként a Ne feledd nap programmal indítanak pénteken: a Gondozási Központ a megyeháza termeiben, egészség- és memóriamérésre, -szűrésre és tanácsadásra várja az érdeklődőket. Majd 17 órától a Miféle titkot hagytak ránk az őseink a magyar nyelvbe kódolva? című előadással készülnek a Petőfi Caféban. Este 7 órakor pedig szuperkoncert lesz; Karácsony János és Solti János hozza el az LGT érzést. Majd 21 órától az Ossian lép fel a megyeháza udvarán. 

A tavalyi programhoz hasonlóan a szombati nap gerince a nemzedékeken átívelő motoros-szabadság érzésről szól. Idén is több száz motorost várnak Szentesre; lesz ügyességi pálya, városi felvonulás, bemutató, koncertek és természetesen finom falatok. Fehér Csaba református tisztelendő úr mond áldást 14 órakor, majd indul a városi motoros felvonulás. 
Bródy János és zenekara 20 órától lép színpadra, majd 22 órától a Diamond Exclusive Party Zenekar szórakoztatja még a Kossuth téren lévő közönséget. 

Hétfőn, április 29-én 18 órától szentesi tánccsoportok bemutatója lesz. Majd másnap, április 30-án elérkezik Szentes Város Napja lampionos felvonulással a városi könyvtártól. Este 9 órakor a Just Showband koncertje zárja az eseménysorozatot, amelyen biztosan elhangzik az együttes Szentesről írt dala is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában