Több napos munka összecsomagolni az öt tonnás sátortetőt

2024.04.17. 12:53

Daruval emelték ki a medencéből a sátor darabjait – Galéria, Videó

Arany T. János

Daruval emelték ki a szerda reggel a mórahalmi fürdő nagymedencéjéből a sátortető darabjait. Fotó: Karnok Csaba

Szerda délelőtt betolatott a hatalmas daruskocsi a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő udvarára, ami már maga egy külön mutatvány. Azzal viccelődtek, zsírral szokták bekenni, hogy beférjen a Colosseum és az Elixír Hotel közti keskeny szervízúton. 
A fürdő úszómedencéjét tavaly ősszel fedték be ismét több év kihagyás után. A koronavírus-járvány, azaz 2020 óta nem állították fel a tetőt a medencére. A tavaszi-nyári szezonra készülve ilyenkor szokták lebontani. Bár ez az egyszerűbb és gyorsabb folyamat, ez is beletelt két napba. Hétfőn és kedden tizenöten dolgoztak azon, hogy lebontsák a sátortetőt és összehajtogassák a három darabból álló hatalmas ponyvát. 

A Tápéról érkezett daruskocsi óradíja jelentős, több tízezres tétel, de a munkának ezzel a részével viszonylag gyorsan elkészültek. A sátor három darabban a medencében várta, hogy kiemelje a daru. Az időjárással szerencséjük volt, elállt az eső a munkálatokra. Vizesen ugyanis nem lehet eltenni a nagymedence tetejét, mert bepenészedik. 

Az összesen öt tonnás sátortetőt – aminek a legnagyobb darabja két és fél tonna –, az udvar egy másik részén helyezték el, kalodában.

Csütörtökön a Móraép Városüzemeltetési Szolgáltató és Kereskedelmi Kht. teherautója fordul majd négyszer-ötször mire a sátrat, a kapukat, a zsilipet és a vasalatokat a cég raktárába szállítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában