Szegedi hírek

2024.04.26. 17:30

A közösségépítést is a feladatának tekinti Mihálffy Béla

Országgyűlési képviselőként is az egyik legfontosabb feladatának tartja Mihálffy Béla a közösségépítést. Most a kiskundorozsmaiak sikeres összekovácsolása után az országgyűlési választókerületében szeretne összehozni egy, eddig nem látott közösséget.

Suki Zoltán

A közösség az egyik legfontosabb. Fotó: Török János

Amikor még önkormányzati képviselő voltam Kiskundorozsmán, nagy hangsúlyt fektettem a közösségépítésre. Nyilván ott egy 12 ezres közösséget kellett összetartani, de most sokkal nagyobb kihívás előtt állok, hiszen egy százezres választókerületből kell közösséget formálnom, ami ráadásul két részre oszlik. A szegedire, és a 12 homokhátsági településre

 – mondta lapunknak Mihálffy Béla.

A 2-es választókerület országgyűlési képviselője hozzátette, hogy ez két külön világ, hiszen a nagyvárosi és a falusias környezetben teljesen más az életmódja és a gondolkodása is az embereknek.

Ebből összekovácsolni egy közösséget nem lesz egyszerű feladat, én azonban hiszek abban, hogy ez lehetséges, úgyhogy választókerületi szintben gondolkodom már a közösségépítésben

 – mondta a parlamenti képviselő.

Fotó: Török János

Éppen ezért tavaly már elindította a választókerületi idősek napját, amit akkor Domaszéken tartottak, és évente más helyszínen rendezik majd meg.

 Erre a rendezvényre minden, a választókerületemben élő szépkorút szívesen várok

 – jelentette ki Mihálffy Béla.

A képviselő a közösségépítés jegyében alapította meg a Pálfy Ferenc-díjat is, aminek idén lesz a második díjkiosztója május elején.

Valamint idén először rendezik meg az I. Választókerületi Napot, ami egy családi nap lesz, de természetesen mindenkit várnak, aki a választókerületben él. Ezen a napon számtalan érdekes programmal várják a látogatókat a Maty-éren május 18-án.

Ezekkel a programokkal egyébként az egyik kampányígéretemet teljesítem, hiszen a megválasztásom előtt többször is elmondtam, hogy a közösségépítést tartom az egyik legfontosabb feladatomnak. Jómagam is igazi közösségi ember vagyok, és ami a lényeg, hogy a szegedieket, és a kistelepüléseken, vagy esetleg a tanyavilágban élőket közelebb hozzuk egymáshoz 

– fűzte hozzá.

A képviselő egyébként korábban is beállt a hasonló rendezvények mögé támogatóként. Ilyen volt például a szentmihályi kakasfőző verseny, az első Dorozsmai Bor- és BBQ Fesztivál, vagy éppen a majálisok és a focikupa is.

Tehát a hagyományos képviselői feladatomon túl, ami arról szól, hogy képviseljem a parlamentben a választókerületemben élőket, megtartsam a fogadóóráimat, magamra vállaltam, a közösségépítést is. Egyébkét az emberek igénylik is, hogy megjelenjek az ilyen és hasonló rendezvényeken, hiszen ilyenkor elmondhatják a véleményüket, észrevételeiket, és esetleg kéréseiket. Tulajdonképpen minden ilyen esemény egy nagy fogadóóra is egyben. Ezt pedig nem csak a választóim, hanem én is élvezem, hiszen mindig szerettem az emberek között lenni, első kézből hallani, hogy mit gondolnak akár a világ, akár szűkebb hazájuk dolgairól 

– mondta Mihálffy Béla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában