Helyi közélet

2024.03.28. 19:52

Szentesi szülészet: lépésről lépésre

Darók József

Ünnepléssel kezdődött a csütörtöki képviselő-testület ülés, Balázs Csaba tűzoltó százados vehetett át polgármesteri elismerést, miután tavaly decemberben hősies helytállással újraélesztett egy sérült autóst.

Az ülésen Agócs Lászlóné képviselő felolvasta az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika új vezetőjének írott levelét, amiben arról érdeklődött, szerepel-e Várbíró Szabolcs tervei között a szentesi szülészeti és nőgyógyászati osztály újraindítása. Nagy örömmel osztotta meg a válaszlevél tartalmát, amiben a professzor leírta, igyekeztek stabilizálni az osztály helyzetét, az egynapos sebészet beindítása után a közeljövőben tervezik a terhesgondozás, az onkológiai és meddőségi szűrések új rendszerének kialakítását. Az ehhez szükséges személyi feltételek megteremtése folyamatban van, további fejlesztéseket ezek rendezését követően tudnak majd átgondolni a szülészeti, nőgyógyászati ellátásban – tudatta Várbíró Szabolcs.

A Szentesi Rendőrkapitányság nemrégen kinevezett kapitánya, Kun József beszámolójában elhangzott, az ismertté vált bűncselekmények számában a városban enyhe, 1 százalékos csökkentést tapasztaltak, az összes bűncselekmény nyomozási eredményessége 88 százalékra emelkedett. A 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma a szentesi járásban a legkedvezőbb az egész vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában