Helyi életstílus

2024.04.20. 12:40

Kellemes családi nap Kisteleken – Fotók

A Cseperedő Gyermek Egyesület szervezésében jótékonysági tavaszváró rendezvényt tartottak szombaton Kisteleken, a Szent István téren, de jutott a programokból a Klebelsberg Művelődési Központba is. Ezen a napon az 1 négyzetméterre jutó gyerekmosoly valószínűleg a járási székhelyen volt a legtöbb.

Imre Péter Géza

A jótékonysági tavaszváró kellemes kikapcsolódást, jó időtöltést nyújtott a kisteleki családoknak. Fotó: Imre Péter

Nézd csak, van kardom! 

– mutatta büszkén szerzeményét egy szőke, piros pólós kisfiú, amit lufiból hajtogatott neki – és még sok társának – Csatai Gergő bűvész, lufihajtogató művész a kisteleki Klebelsberg Művelődési Központ nagytermében. A programok közül egyedül ez volt fizetős, a 800 forintos belépőkből a helyi önkormányzat a jótékonysági tavaszvárót rendező Cseperedő Gyermek Egyesület nyári táborozását támogatja. A remek hangulatot teremtő Gergő az önkormányzat szervezésében lépett fel, szórakoztatta a famíliákat.

A nap a megnyitót és a bemelegítést követően babakocsis futással kezdődött, a résztvevőknek a Pappné Guba Éva vezette Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai készítették az energiapótló hotdogot – volt keletje. A városvédők gyűjtöttek is, hogy adománnyal járuljanak hozzá a cseperedő gyermekek céljaihoz.

– Egyesületünk 2022 novemberében alakult, azzal a céllal, hogy segítsük a gyerekek mozgásfejlesztését, a tehetséggondozást és kulturális programokat szervezzünk nekik, családjaiknak. Eddigi a városi rendezvényekhez csatlakoztunk, ez az első önálló eseményünk – közölte Kauczki Gyöngyi, az egyesület vezetője, hozzátéve: elégedett lenne, ha a nyári táborozás, a Balaton déli partján való biciklizés költségeit fedezné a jótékonysági tavaszváró bevétele.

Közben gyűltek a kicsik és nagyobbacskák, népszerű volt a trambulin, az ugrálóvár, az arcfestés, a kutyás foglalkozás, és még hosszan sorolhatnák a különböző programelemeket. A legnépszerűbb a már említett Csatai Gergő volt, aki kívánságra lufiból hajtogatott kardot, lányoknak fejdíszt, diadémot, kutyát, szívet és egy csöppség kérésére a fantáziából életre kelt jégbékát.

Ezt a rendezvényt civilek hozták létre, az ő kezdeményezésükre valósult meg. Az ilyenek maradnak meg és lesznek hagyománnyá. Gyűjtenek egymásnak, jó szívvel adakoznak és jól érzik magukat ezen napos szombaton 

– mondta Nagy Sándor, Kistelek polgármestere. A rendezvényen gazdára találtak a Cseperedő Gyermek Egyesület által kiírt kreatív újrahasznosításra pályázat díjai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában