Helyi sport

2024.05.02. 11:50

Szezonbeli utolsó hazai meccsét játssza pénteken a Kosársuli

Ebben a szezonban a Győr az egyetlen csapat, amelyet nem tudott legyőzni a Vásárhelyi Kosársuli, az ötödik hely a tét a Rába-partiak elleni párharcban.

Delmagyar.hu

Januárban hosszabbításban nyert a Győr a Hódtói sportcsarnokban.

Fotó: Hunbasket.hu

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén lép pályára pénteken 18.30-tól a Vásárhelyi Kosársuli a férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjában. Az ötödik helyért zajló, kuparendszerű párharc során a Győrrel csap össze a vásárhelyi csapat.

Az alapszakasz során a Kosársuli a negyedik, a Győr pedig a harmadik helyen végzett, ám a rájátszás negyeddöntőit egyik gárda sem tudta sikerrel venni. A helyosztók első fordulójában a Vásárhely kettős sikert aratott a Dunaharaszti felett, míg a Győr az első meccset ugyan 89–73-ra elveszítette a Nagykőrös ellen, de a visszavágót 99–73-ra megnyerte, így összesítésben jobbnak bizonyult.

A presztízsen túl is akadhat motivációja Kelemen Balázséknak, hiszen a Rába-partiak az egyetlen olyan csapat a ligában, amelyet nem tudott még legyőzni a Kosársuli ebben a szezonban. A két csapat legutóbb az év elején találkozott egymással a Hódtói sportcsarnokban, akkor hosszabbítást követően győzött a Győr 89–84-re. Ezt követően indult el a Kosársuli győzelmi szériája, amikor egymás után tizenkét mérkőzést nyert meg a csapat. A pénteken 18.30-kor kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes a Hódtói sportcsarnokba, a párharc második mérkőzését hétfőn rendezik Győrben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában