A Szeged-Csanád GA egy korai góllal vereséget szenvedett Budafokon

2024.05.05. 19:03

Megint csak szomorkodhatunk

A labdarúgó NB II. 31. fordulójában a Szeged-Csanád GA 1–0-s vereséget szenvedett a Budafok otthonában, így alapos lépéshátrányba került a második hely megszerzése szempontjából.

Mádi József

Magyar Zsolt (középen) nem sokat tudott hozzátenni a szegedi játékhoz.

Fotó: Gémes Sándor

Váratlan, rémálomszerű szegedi kezdés: a 2. percben Vasvári forgolódott a 16-os előterében, egy cselt követően fordulásból lőtt, a jobb alsó saroknál a labda a kapuba jutott, 1–0.

Alaposan megfogta a szegedi alakulatot a kapott gól, nagyon sokáig csak kereste az utat a budafoki kapu felé, de nem találta. Az első, fantáziával teli támadást a 17. percben vezette a vendég csapat, végül a hazai kapus, Gundel-Takács kirúgta a labdát. A 19. percben már a lövés is jött, Magyar lőtt fölé 22 méterről, majd a 20. percben Szerető tüzelt éppen csak a jobb sarok mellé. A 26. percben megint a Budafok került ígéretes helyzetbe, Németh M. lőtt éppen csak mellé.

A 34. percben a budafoki 16-oson belül pattogott a labda, végül Szilágyi talált kaput, de Gundel-Takács a középre tartó labdát megfogta.

A szünetben változtatott a szegedi alakulat, bejött Papp Á. és Borvető Á., ennek köszönhetően felpaprikázódott a vendégek játéka az első néhány percben. Az 55. percben Szilágyi fejelt kapura, a labdát Gundel-Takács tolta fölé. A Szeged próbálkozott, de a fegyelmezetten játszó Budafok ellen kevés alkalom adódott a kapu elé kerülni.

A hajrához közeledve még inkább érződött a szegedi nyomás, ennek jele volt egy-két beadás, vagy a védők mögé kerülés, de ezek a lehetőségek továbbra sem okoztak komoly veszélyt a hazai kapura.

A 84. percben ragyogó akció végén Borvető lövését Gundel-Takács hárította lábbal – ez azért nagy helyzet volt. Ahogy a 87. percben Borvető újabb próbálkozása után megint a hazai kapus volt elemében.

A 93. percben Márkvért került a bal oldali ötös sarkán remek helyzetbe, ám dropból csak az oldalhálót találta el.

A Szeged ezzel a vereséggel komoly lépéshátrányba került az ellenfelekkel szemben a tabella második helyének szempontjából.

Budafok–Szeged-Csanád GA 1–0 (1–0)
Merkantil bank labdarúgó NB II., 31. forduló. Budafok, 550 néző. Vezette: Kovács Imre (Király Zsolt, Kulman Tamás).
Budafok: Gundel-Takács – Lorentz, Oláh B., Kalmár O., Fekete M. – Csonka A., Soltész I. – Szerető (Nándori, 87.), Németh M. (Merényi, 57.), Kovács D. – Vasvári (Zsóri, 67.). Vezetőedző: Dajka László.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. – Gera (Papp Á., a szünetben), Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Haris, Magyar Zs. (Borvető, a szünetben) – Márkvárt – Palincsár (Klausz, 74.), Bíró B. (Gajdos, 77.), Nagy R. (Könczey, 63.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gólszerző: Vasvári (2.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában