Női vízilabda OB I.

2024.05.05. 21:48

Lehengerlő volt a szentesi támadójáték a Tatabánya ellen

Pillanatok alatt eldöntötte a Valdor Szentes a 7. helyért rendezett párharc felvonását hazai medencében a Tatabánya ellen. Matajsz Márk vezetőedző tanítványai tizenhat perc alatt tizenkét gólt lőttek, végül 18–9-re nyertek.

Becsei Dávid

Illusztráció: Karnok Csaba

Ismerősök találkoztak a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. A Szentes és Tatabánya női pólócsapata a bajnoki alapszakaszban kétszer, a kupában pedig egyszer találkozott már idén, mielőtt a vasárnap esti helyosztón medencébe ugrottak. Az eddigi három meccset a szentesi lányok egyaránt megnyerték, az OB I.-ben négy-négy, a kupában hét találatos különbséggel.

Nagyszerű védőfalat húzott fel kapuja elé a Valdor Szentes. Majdnem egy fél negyeden küzdöttek a vendégek az első góljukért, 2–1. Ezután viszont beindult a szentesi gólgyár, Horváth Zsófia kétszer is betalált centerből, míg a másik fiatal tehetség, Bíró Borbála is duplázott. A második negyedben sem állt meg a hazai henger, egyre inkább felszabadult játékot mutattak, aminek köszönhetően már a nagyszünetre kilencgólos különbség alakult ki. Akkor 12–3 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után három és fél perc úszkálás jött, majd a 13–3-at jelentő találatot Horváth Luca jegyezte. Ezt követően a vendégek háromszor is betaláltak. A negyedik negyed sem szenvedett gólínségben, amelyet már ismét megnyertek a szentesi lányok, akik közül mindössze a két kapus, valamint Erdélyi Hédi nem szerzett gólt a 18–9-es siker alkalmával.

A két győzelemig tartó párharc második meccsét szerdán 20 órától Tatabányán játsszák.

Matajsz Márk: – Ez a párosítás helyszíntől függetlenül sosem egyszerű. Akadt olyan mérkőzésünk, amelyet csak az utolsó másodpercben tudtunk megnyerni az elmúlt négy évben, úgyhogy felhívtam rá a lányok figyelmét, nem szabad lebecsülni a Tatabányát. A támadójátékunk önmagáért beszélt, hiszen tizennyolc gólt lőttünk, viszont kilencet kaptunk, ami picit sok. Erre oda kell figyelnünk szerdán, mert nyerni szeretnénk idegenben is, hogy lezárjuk a párharcot.

Valdor Szentes–Tatabánya 18–9 (6–1, 6–2, 2–3, 4–3)
MOL női vízilabda OB I., a 7. helyért, 1. mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Sikter, Bors.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 4, Horváth Zs. 3, Hnatyszyn 1, Horváth L. 1, Kövér-Kis 1, Boldizsár R. 1. Csere: Varga N. (kapus), Furák-Szabovik 1, Matajsz J. 1, Bicskei 1, Erdélyi, Korom 1, Bíró 3. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Tatabánya: Kovács Do. – Zantleitner H. 2, Zantleitner N. 1, Zink 1, Orbán 1, Kurucz 2, Szabó J. 1. Csere: Mikola (kapus), Rend, Perjési, Kovács Da., Donauer, Nagy J. 1. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Gól – emberelőnyből: 10/8, ill. 7/3.
Ötméteresből: 2/2, ill. 3/2.
Kipontozódott: Matajsz J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában