Férfi vízilabda OB I.

2024.05.10. 20:13

Elmaradt a drámai meccs, simán győzött a Szeged és 7. lett a bajnokságban – GALÉRIA

Gyönyörű idényt zárt a Zue.hu Szegedi VE a férfi vízilabda OB I.-ben. Sánta Dánielék idegenbeli sikerük után itthon is legyőzték a Kaposvárt, ráadásul a két nappal korábbi, drámai győzelem után pénteken délután sokkal könnyebben, 15–7-re. Ezzel a szezon mindkét fél számára befejeződött, a Szeged hetedik, a Kaposvár nyolcadik helyen zárja a bajnokságot.

Becsei Dávid

Pörge Zsombor két gólt lőtt a szezon utolsó felnőtt férfi OB I.-es mérkőzésén a Tiszavirág Sportuszodában.

Fotó: Török János

Parázs csatára lehetett számítani az első felvonás alapján, amelyet Sánta utolsó másodpercben lőtt góljával nyert meg a Szeged Kaposváron 18–17-re. Az első percek hozták is ezt a forrongó hangulatot a vízben, amelynek köszönhetően az első gólra majdnem öt percet kellett várnia a közönségnek. Ekkor Kürti Dominik lőtt bombagólt emberelőnyből, 1–0. Ezt gyorsan egaliztálta a KVK a következő támadásból, azt követően viszont beindult a szegedi henger. A jó hazai védelem mögött Danka Benedekre is rendre lehetett számítani, miközben elöl “gólszépségversenyt” rendeztek a szegediek. Klár, Nagy és Pörge folytatta a sort, egy negyed után 4–1 állt az eredményjelzőn.

A második negyed végére nem változott a különbség, a harmadik negyedben pedig Bóbis öklözött parádés gólt megúszásból. A negyedik negyed 8–4-ről indult, amelyben egy híján megduplázta addigi góljai számát az edzőjét a kispadról eltiltás miatt nélkülöző szegedi csapat.

Kiss Csaba, a Zue.hu Szegedi VE vezetőedzője: – Elégedett vagyok a szezonunkkal, hiszen tavaly nem sikerült bejutni a legjobb nyolcba, a kilencedik helyen végeztünk, most pedig a hetediken. A nyáron kicserélődött a keret, nyolcan távoztak és négyen érkeztek, így bátrabban nyúltunk a szegedi fiatalokhoz. Ennek ellenére sikerült előre lépni két pozíciót, ami bravúrnak számít. Ez a Kaposvár sebességben és akaratban köszönőviszonyban sem volt azzal, amely fogadott bennünket két nappal korábban. Mi nem játszottunk sokkal jobban, de az nyugalmat adott, hogy jól védtek a kapusaink, stabil volt a védelmünk. Elképesztően boldogok vagyunk! Nem ünneprontásként, de van még hova fejlődni a következő szezonban.

Surányi László, a Kaposvár vezetőedzője: – Sajnos még mindig nehezen viselem az ilyen találkozókat, pedig ez volt az ötödik évem utolsó mérkőzése vezetőedzőként, valamint előtte voltam segédedző is. Szívem szerint csúnyákat mondanék, de az eszem ezt nem engedi. Gratulálok a Szegednek, mert kihasználták az adandó alkalmat.

Zue.hu Szegedi VE–Kaposvár 15–7 (4–1, 2–2, 2–1, 7–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., a 7. helyért, 2. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Csizmadia, Petik.
Szeged: Danka – Sánta 1, Bóbis 2, Nagy M. 2, Kürti 1, Sziládi 1, Horváth V. Csere: Gyovai (kapus), Pörge 2, Tóth Gy., Klár 1, Horváth Zs., Leinweber 5, Varga M. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Kaposvár: Kósik – Dőry Farkas, Berta 3, Fülöp, Baj, Vindisch 1, Juhász-Szelei 1. Csere: Szilágyi (kapus), Aranyi A., Kakstedter 1, Pellei F. 1, Palatinus, Vörös, Vadas. Vezetőedző: Surányi László.
Gól – emberelőnyből: 11/7, ill. 16/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kiállítva cserével: Fülöp, Baj.
Kipontozódott: Sánta, Varga M., ill. Palatinus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában