Vízilabda

2024.05.09. 17:16

A Valdor Szentes már megcsinálta azt, amit a Zue.hu Szegedi VE szeretne holnap

Felpörögtek az események a honi vízilabdaéletben. A helyosztók hajrájában egyre több párharc ér véget, így egyre több csapat számára fejeződnek be a bajnoki küzdelmek. Így járt a Valdor Szentes női együttese, amely 10–4-re nyert Tatabányán, így a hetedik helyen zárja a szezont. Ugyanez a célja pénteken délután a Zue.hu Szegedi VE a Tiszavirág Sportuszodában a Kaposvár ellen.

Becsei Dávid

Bóbis Botondéknak egy pont is elég a hetedik helyhez hazai medencében a Kaposvár ellen.

Fotó: Karnok Csaba

2022 után ismét az UVSE a női vízilabda-bajnokság aranyérmese. Az újpestiek drámai meccs végén győztek a Népligetben a Ferencvárossal szemben a finálé második felvonásában (10–11).

Lezárult a párharc

A hetedik helyet pedig a Valdor Szentes szerezte meg, miután vasárnapi 18–9-es hazai tükörsima győzelmét követően idegenben is magabiztos, 10–4-es sikert aratott a Kurca-parti együttes. Ennek köszönhetően győzelemmel búcsúzik a felnőtt csapattól Matajsz Márk vezetőedző, aki a 2024–2025-ös idénytől az ezüstérmes Ferencváros irányítását veszi át a visszavonuló Gerendás Györgytől. Feladatai viszont még maradtak Matajsznak Szentesen, ugyanis a leány ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjébe a második helyen jutott be a ProInterier Szentes, amely a május 24-i negyeddöntőben a hetedik helyen kvalifikált Dunaújvárossal találkozik.

Fontos győzelem

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot 3:3-ról és Kaposváron indította szerdán késő este a Zue.hu Szegedi VE OB I.-es férfi vízilabdacsapata. Ez azt is jelentette előzetesen, hogy a Tisza-partiaknak mindenképpen szükség volt egy idegenbeli sikerre ahhoz, hogy a hetedik helyet megkaparinthassák. Rögtön az első felvonást sikerült megnyerniük Kiss Csaba tanítványainak Kaposváron, ugyanis Sánta Dániel utolsó másodpercben lőtt emberelőnyös góljával 18–17-re nyertek. Ezzel 6:3-ra módosult az összetett állás, vagyis a Szegednek egy döntetlen is elég a pénteken 16 órától kezdődő hazai mérkőzésen, hogy megszerezze a bajnoki hetedik helyet.

Nem lesz könnyű dolguk a szegedieknek a kaposvári összecsapásból kiindulva. A somogyi rangadón előbb Sántáék vezettek rövidebb ideig két góllal, majd a kaposváriak, végül az utolsó harmincöt másodpercben 17–16-ról fordított a Szeged 18–17-re.

Kezd a Szentes is

A négy csongrád-csanádi vízilabdacsapat közül utoljára a Metalcom Szentes kezdi el a helyosztóját. Kis Gáborék ellenfele az UVSE lesz, a tét pedig a 11. pozíció. A párharc az egyik fél hetedik pontjáig megy, amelyben az újpestiek vezetek 4:1-re, miután 9–8-ra nyertek Szentesen az alapszakaszban, míg az alsóházban 11–11-et játszottak egymással a Komjádi Béla Sportuszodában. Holnap 18 órától ismét Budapest lesz a helyszín, vagy a jobb pozíció elérése érdekében a Szentesnek a Szegedhez hasonlóan szüksége van egy idegenbeli bravúrra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában