Férfi vízilabda OB I.

2024.04.25. 16:27

Továbbjutást érne a szentesi győzelem

Becsei Dávid

Amennyiben nyernek Szatmári Kristófék Egerben, akkor a 9. helyért játszhatnak a folytatásban.

Fotó: Vidovics Ferenc

A Zue.hu Szegedi VE is megkezdi pénteken 20 órától helyosztós szereplését az E.ON férfi vízilabda OB I.-ben. Továbbjutásához viszont óriási bravúrra lenne szüksége, ugyanis a Honvéd elleni párharcot az 5–8. helyért 6:0-s hátrányból indítja, ráadásul idegenben.

Medencébe ugrik holnap este a Metalcom Szentes is, amely a 9–12. helyért folyó rájátszásban érdekelt. Egerben 19.30-tól viszonylag egyszerű a képlet: amely csapat nyer, az játszhat a kilencedik pozícióért az UVSE–Miskolc – itt az újpestiek vezetnek 6:3-ra – párharc győztesével. Az egyik fél hetedik pontjáig tartó rájátszásban ugyanis 4:4-re állnak a felek, miután a két csapat első helyosztós találkozóján az Eger 15–11-re győzött Szentesen. Amennyiben döntetlennel érne véget a mérkőzés, akkor a harmadik meccset is megrendezik. ismét a Kurca-parti városban.

Győztes meccsel zárta a felsőházi rájátszást a Kaposvár ellen a Szeged (11–10), ami hazai szereplését illeti. Mindez azt is jelenti, hogy a másik hét csapattól, így soron következő helyosztós ellenfelétől, a Honvédtól is két vereséget szenvedett a 2023–2024-es idényben. A fővárosban 9–8-ra nyert a Honvéd, míg a Tiszavirágban 10–8-ra. 6:0-ra vezet így a Szivós csapat a pontok tekintetében, jó eséllyel pénteken lezárhatja a párharcot, amennyiben elmarad a szegedi bravúr.

A másik párharcban a Szolnok és a Kaposvár találkozik egymással, előbbi pályaelőnyével. Érdekesség, hogy 3:3-ról indulnak, pontjaikat idegenben szerezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában