A nemzetközi viadalon két Tadashii-sportoló is elindult

2024.04.17. 07:45

Szegedi siker Barcelonában

Remekül szerepeltek a szegedi karatésok a spanyolországi Barcelonában rendezett nemzetközi kyokushin eseményen. A két harcos egy-egy érmet szerzett.

Mádi József

Forrás: Szeged

Spanyolországban, Barcelonában rendezték meg a tavaszi szezon eddigi legnagyobb nemzetközi kyokushin karate bajnokságát, amelyen 20 ország 420 versenyzője küzdött. A mezőnyben ott volt a szegedi Tadashii HSE két versenyzője, Polák Leila és Sebestyén Miklós is, és egyikük jött haza üres kézzel. 

A felnőtt nehézsúlyú férfi küzdelemben Sebestyén Miklós egészen a legjobbak mezőnyéig menetelt, és végül bronzérmet szerzett, míg Polák Leila folytatta a tavalyi veretlenségi sorozatát, és az idei magyar bajnoki cím után elhozta Spanyolországból a felnőtt női könnyűsúlyú bajnoki címet is. 

A felnőtt kyokushin karateversenyzőket minden évben rangsorolják, és az elmúlt esztendő sikereivel Polák Leila az aktuális világranglistán könnyűsúlyban tavaly a hetedik helyet szerezte meg. Ezzel az eredménnyel Polák Leila az összes – idevéve a férfi és női kategóriát is – magyar versenyző között a legmagasabban rangsorolt magyar karatés volt.

A szegedi sportoló a fenti eredmények és helyezések alapján remek formában van, így bizakodva várhatja az előtte álló idei feladatokat is, hiszen szeretné megőrizni ezt az előkelő pozícióját, sőt ha lehet, még javítana is rajta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában