A Szeged-Csanád GA idegenben nyert rangadót

2024.04.22. 21:56

Papp Áron hős lett Győrben

A labdarúgó NB II. 29. fordulójában a Szeged-Csanád GA Győrben szerepelt, és Papp Áron góljával győzött, így pedig megmaradt az esély a feljutásra.

Mádi József

Papp Áron győztes gólt szerzett Győrben.

Fotó: Gémes Sándor

És egyszer csak a meccs 23. percében Papp Áron elindult a bal oldalról befelé. A jobb lábas szegedi nevelésű fiatal a 16-os előterében kényszerítőzött Borvető Áronnal, aki ballal remek ütemben készítette le a labdát Papp elé, ő pedig egy átvétel után a 16-oson belül, nagyjából 11 méterről a kapu bal sarkába belsőzte a labdát, 0–1.

Mindez a szegedi gól története volt. Valljuk be, egészen eddig még csak mozzanata sem volt a vendégeknek, a Győr beszorította a Szegedet, sőt már a 8. percben Diarra jobb oldali akciója után Skvarka érkezett az ötösön, de fölélőtt. A hazai nyomás erős volt, de nem igazán lehetett arról beszélni, hogy a vendégek percenként kerültek volna szorult helyzetbe.

Az első félidő hosszabbításában Haris Attilának is volt egy lövése, amelyet Ruisz Barnabás ütött ki.

A második félidőben a hátrányban lévő Győr volt aktívabb, egyben zaklatottabb is, miközben a Szeged veszélyes kontrákkal próbálkozott. A 63. percben Borvető egy remek kontra után elhúzta a kapus mellett a labdát, éles szögből kapura emelt, a labda a kapufáról pattant vissza.

A 70. percben megint Skvarka került lövőhelyzetbe, a labda megpattant a védőkön, és Molnár-Farkas a kapu fölé tolta a labdát.

A hajrában fokozódott a hazai nyomás, ám a remek szegedi védelem minden akciót hárított. A 94. percben Magyar Zsolt szabadrúgása után Ruisz tolta fölé a labdát.

Győr–Szeged-Csanád GA 0–1 (0–1)
Merkantil bank labdarúgó NB II., 29. forduló. Győr, 1100 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Becséri Gergely): 
Győr: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor, Csontos D. – Anton, Vingler (Vera, 71.) Diarra (Boschilia, 71.) – Bumba, Skvarka – Kröhn (Lukics, 77.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Kővári, 77.) – Haris (Magyar Zs., 77.), Márkvárt – Zuigéber (Palincsár, 67.), Bíró B. (Gajdos, 77.), Papp Á. – Borvető (Klausz M., 90.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gólszerző: Papp Á. (23.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában