Szegedi szkander sikerek a Magyar Nemzeti Döntőn

2024.04.17. 06:00

Olyan jól teljesítettek, hogy hárman meghívót kaptak a válogatottba

Három szegedi szkanderes is olyan jól teljesített a madarasi Magyar Nemzeti Döntőben, hogy meghívást kapott a válogatottba, amellyel Európa-­bajnokságon képviselhetik hazánkat májusban a szlová­kiai Pozsonyban.

Becsei Dávid

Ők képviselték a szegedi Maláj Team Szkander SE-t a Magyar Nemzeti Döntőn Madarason.

Forrás: Feil Frame

Fotó: Feil Balázs

A szegedi Maláj Team Szkander SE tizenkét fővel képviselte magát a Magyar Nemzeti Döntőn, többen magyar bajnoki címmel térhettek haza, de értékes helyezésekből sem szenvedtek hiányt, ugyanakkor volt, aki először nevezett itt hivatalos versenyre. 

A öt szegedi magyar bajnoki cím közül kettőt is a csapat egyetlen leány versenyzője, Varga Kíra szerzett. Ő a szubjunior kategóriában mindkét kézzel az első helyen végzett. Nem talált legyőzőre a –85 kilogrammos felnőtt férfiak között jobb kézzel Fábián Zsolt sem, míg ballal egészen a döntőig menetelt. 
Nagyon picin múlt nehézsúlyban Baumann Ádám sikere bal kézzel, de Magyarország egyik legjobb szkanderesének számító Botta-Dukát Gábor ki­­fogott rajta. A versenynap legjobb meccséért járó elisme­rést viszont így is besöpörték. Baumann jobbal ötödik he­­lyen végzett. Ami a válogatottkeretet illeti, Baumann és Fábián mellett az a Szakállas Szilárd kapott meghívást, aki –95 kg-ban jobban ötödikként, ballal pedig elsőként zárt. 

Fábián Zsolt (balról) és Baumann Ádám.
Fotó: Feil Balázs / Forrás: Feil Frame

– Az előzetes elvárásainkat teljesítettük, hiszen több magyar bajnoki címet is nyertünk. Picit viszont csalódott vagyok, mert szerettem volna nehézsúlyú aranyérmet nyerni. Ez volt a második alkalom, hogy ebben a súlycsoportban indultam. Összességében na­gyon elégedett vagyok a csapatunk teljesítményével. Ügyesek és lelkesek voltak a fiatalok, külön öröm, hogy egyre többen vagyunk az egyesületben is, folyamatosan szaporodik a szkanderezők létszáma Szegeden – mesélte a Délmagyarországnak Baumann Ádám. 

Micziz Zoltán a –105 kilósok között mindkét kézzel bronz­érmes lett. Magyar Vazul a 23 éven aluliak és a felnőttek között is elindult –85-ben. Előbbiben ballal első, jobbal második, míg utóbbiban ballal negyedik, jobbal hatodik helyen végzett. 

A középmezőny második felében zárt Gyebnár György mindkét kézzel a –95-ösök között, ahogyan Kovács Balázs az U23-as -85-ben és a felnőtt –75-ben. Dabis Levente a –70 kg-os junioroknál bronzéremnek örülhetett ballal, míg jobbal a középmezőny második felében zárt, akárcsak Verba-­Szögi Marcell az U23-as és felnőtt –70 kilósok között, valamint Portörő Péter. 

Jól szerepelt debütálóként Kertész Csongor is, aki az U18-asok –80 kilogrammos súlycsoportjában ballal hetedikként, jobbal pedig ötödikként fejezte be a Magyar Nemzeti Döntőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában