Helyi sport

2024.04.28. 14:30

Mind a hat vármegyei I. osztályú meccsen egygólos különbség döntött - FOTÓK

A bajnoki cím küszöbére került az Algyő elleni győzelmével az SZVSE. A vármegyei I. osztály rájátszásának ötödik fordulójában mind a hat meccsen egygólos különbséggel nyertek a győztes csapatok.

Vajgely Pál

Egyetlen lépésre az SZVSE a bajnoki címtől.

Fotó: Török János

Bár Selyem Zsolt találatával vezetett az Algyő az SZVSE otthonában, a listavezető Beretka Péter duplájával megfordította a meccset. Az első félidő közepén egy kezezés miatt járó büntetőt értékesített a Vasutasok támadója, majd a második játékrészben egy jobb oldali akciót követő beadásnál az ötösről passzolta be a labdát, ezzel pedig az SZVSE megnyerte a meccset.

Elvitte a három pontot a Mórahalom a Tiszasziget otthonából. A vendégek koncentráltabb játékot nyújtottak, és húsz perccel a vége előtt egy erős beadást követően Szalma fejese három pontot jelentett a Mórahalomnak, amely így tovább küzdhet a dobogóért. A Tiszasziget veresége, valamint az SZVSE győzelme egyben azt is jelenti, hogy a Vasutasok öt fordulóval a vége előtt 14 ponttal vezetik a bajnokságot, azaz a következő fordulóban bebiztosíthatja bajnoki címét a szegedi csapat.

A felsőház hatodik fordulója előtt az már eldőlt, hogy a Makó végez majd a hatodik helyen, miután a Kiskundorozsma is legyőzte a Maros-partiakat, akik a felsőházi rájátszás első kört pont nélkül zárták.

Az alsóházi három találkozó három gólt hozott. Szentesen egy átívelt labdát követően Márton a második percben eredményes volt, miután kilőtte a hosszút. Hiába a szentesi fölény a folytatásban, a második félidőben már meddő volt a Kurca-partiak játéka, így a korai gól három pontot jelentett a Bordánynak, amely utóbbi öt mérkőzésén a negyedik győzelmét aratta.

Nem nyeretlen már a Balástya sem a rájátszás során. Az Ásotthalom elleni mérkőzés fordulópontja volt, hogy 0–0-ás állásnál a vendégek kihagytak egy tizenegyest, Szilágyi Ádám lövésénél megérezte a sarkot Mészáros kapus, és végül a Balástyáé lett a három pont. Fontos mérkőzést nyert a Hódmezővásárhelyi FC II. az FK Szeged ellen, így a szegediek öt körrel a vége előtt tízpontos hátrányban vannak a bennmaradást jelentő helyektől.

 

Vármegyei I. osztály, felsőház, 5. forduló

SZVSE-G-Falc Kft.–M-Perfect Home Algyő 2–1 (1-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – közepesen (Bereczki, Juhász).
SZVSE: Baji – Pócs D., Csamangó (Kormányos, 60.), Rádai, Beretka (Mészáros, 91.), Albert, Mezei, Lévai, Kelemen V. (Fodor, 60.), Papp Á., Amariutei. Edző: Kelemen Balázs.
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Horváth A., Dudás (Kiss R., 87.), Deák (Semjényi, 54.), Buchholcz (Kardos, 84.), Csányi Á., Bogdán, Pócs T., Selyem (Kovács M., 76.). Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Beretka (24., 78., az elsőt 11-esből), ill. Selyem (11.).
Jók: Baji, Lévai, Beretka, Pócs D., ill. Vastag, Pócs T. 
Kelemen Balázs:Az első félidőben a szezon leggyengébb játékát produkáltuk, míg a másodikban már jobban összpontosítottunk, és helyenként hasonlítottunk önmagunkra. Örülünk a győzelemnek, mindent elkövetünk, hogy az utolsó lépést is megtegyük.
Fülöp Tibor:Sajnálom a srácokat, mert mindent megtettünk, de a kapu előtti fordulópontokból nem jöttünk ki jól. Büszke vagyok a csapatra, gratulálok az SZVSE-nek!

Tiszasziget–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 1–2 (0-1)
Tiszasziget, 150 néző. Vezette: Geleta Mihály – jól (Csorba, Végh).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A., Németh Z. (Buzsáki, 78.), Skribek B., Drágity (Kollár, 70.), Tóth I. (Szabó D., a szünetben), Bálint, Dancsok, (Balla, 84.), Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Mórahalom: Weszelovszky – Róka, Rádóczi, Ábrahám, Holcsik (Hatvani, 67.), Pető, Nagy M., Pióker (Hovanyecz, 78.), Dobronoky (Vajda, 89.), Bokányi (Heidrich, 52.), Szalma. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Papp Á. (58.), ill. Dobronoky (29.), Szalma (68.).
Jók: Papp Á., Skribek B., ill. mindenki. 
Bány Tamás:Meglátásom szerint a részünkről csak a döntetlen volt ebben a meccsben. Bízom benne, hogy kiegyenesedünk, a sérültjeink és az eltiltottjaink kezdenek visszaszállingózni. Gratulálok a Mórahalomnak! 
Papp Endre:Ma minden területen felülmúltuk a szigetieket. Játékban és akarásban ellenfelünk fölé nőttünk, és a Tiszaszigeten kívül a botrányos játékvezetést is legyőztük. Büszke vagyok a csapatomra!

Kiskundorozsma–Makó 2–1 (1-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Burzon, Szabó R.).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Kalapács, Veszelka, Hochheiser (Bodonji, a szünetben), Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki (Tóth N., 82.), Bozsó, Kis B. Edző: Ottlik Sándor.
Makó: Bohák N. – Molnár D., Vas, Beke, Pepó, László, Rakity, Czebe (Bader, 77.), Dancsó, Pataki (Sinka, 58.), Bohák D. (Horváth G., 77.). Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Kalapács (10.), Bozsó (58.), ill. Vas (76.).
Jók: Kalapács, Varga Á., Veszelka, ill. Molnár D., Dancsó, Bohák D. 
Ottlik Sándor:A szépítő gólig mi irányítottuk a játékot, onnantól nyílt játék zajlott a pályán, így izgalmas lett a végjáték. 
Botlik Róbert: Két pontrúgással komoly előnybe került a Dorozsma. Megpróbáltunk jól hajrázni, majdnem sikerült is az egyenlítés. Reméljük, a sérültjeink jövő héten már rendelkezésre állnak.

Szentesi Kinizsi–Bordány 0–1 (0-1)
Szentes, 100 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Minda, Kiss D.).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Koncz, Rostás, Mihály, Bartucz P., Sarusi (Illés, 40.), Locskai, Péter, Rácz D., Szőke (Bartucz B., 44.), Bertók (Piti, 62.). Edző: Szöllősi Ferenc.
Bordány: Grund – Márki, Forgó, Fodor, Kovács P., Pióker (Rácz M., 69.), Márton (Arany, 91.), Rádóczi (Kis L., a szünetben), Sárkány (Faragó-Barát, 60.), Mondics, Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerző: Márton (2.).
Jók: Rácz D., Bartucz P., ill. mindenki. 
Szöllősi Ferenc: Akaratban már rendben voltunk, viszont a játék minden elemében javulnunk kell. A döntetlenre mindenképp rászolgáltunk volna. 
Nagy Torma Ricsárd:Igazán nehéz meccsen tudtunk nyerni, ez bárminél többet számít.

Balástya–Ásotthalom 1–0 (0-0)
Balástya, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Kiss M., Kócsó).
Balástya: Mészáros – Szűcs, Bitó, Szobácsi (Faragó, 53.), Mágocsi, Bagi (Fekete, 86.), Horváth Cs. (Tóth P., 63.), Szántó, Vörös, Tóth G., Bárkányi. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Malatinszki D., Góra, Szilágyi (Malatinszki Á., 71.), Dobák T., Savanya, Király, Sándor (Vetstein, a szünetben), Hevesi M. (Kothencz G., 71.), Farkas (Kothencz L., a szünetben). Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerző: Szántó (67.).
Jók: mindenki, ill. Savanya. 
Szádeczky Zalán:Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, egy nagyon jól küzdő ellenfelet tudtunk megverni. Azt gondolom, megérdemelten nyertünk, bár a játékunk nem volt tökéletes. Nem szabad magunkkal megelégedni, holnaptól már a következő mérkőzésre figyelünk. Minden jót az Ásotthalomnak!
Hevesi Tibor: Kevés helyzetet hozó találkozón a hazaiaknak sikerült egyszer betalálni. Döntőnek bizonyult, hogy nulla-nullánál kihagytuk a tizenegyest.

FK 1899 Szeged–Hódmezővásárhelyi FC II. 0–1 (0-0)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – jól (Paczér, Halász).
FK Szeged: Kőrösi – Tóth G., Indre, Csuka, Hegyesi P. (Dóra, 74.), Hegyesi B. (Bürgés, 80.), Varga V. (Fóris, 74.), Heredea (Tóth Á., 83.), Tóth A. (Mucsi, 60.), Sisák, Miklós. Játékos-edző: Dóra János.
HFC II.: Hegyes (Jandó, a szünetben), Czékus, Vastag, Herczeg, Pálinkás (Marton, 93.), Patkós, Buzás, Arany, Karácsonyi (Mihály, 89.), Kis D., Bencze. Edző: Vinnai István.
Gólszerző: Buzás (57.).
Jók: mindenki, ill. Bencze, Czékus, Vastag. 
Dóra János:Ha egyszer elindulunk lefelé, mert előttünk a lejtő, folyékony királynő kérlek, légy a búfelejtő! 
Vinnai István:Paprikás hangulatú mérkőzésen úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk. 

A felsőház állása
    1.    SZVSE    27    23    0        4   107    –    33    69
    2.    Algyő    27    17    4    6    59    –    27    55
    3.    Tiszasziget    27    16    7    4    61    –    28    55
    4.    Mórahalom    27    16    4    7    62    –    32    52
    5.    Dorozsma    27    15    3    9    45    –    29    48
    6.    Makó    27    9    4    14    50    –    61    31

Az alsóház állása
    1.    Bordány    27    9    5    13    40    –    62    32
    2.    Balástya    27    9    3    15    41    –    67    30
    3.    Szentes    27    7    6    14    47    –    70    27
    4.    HFC II.    27    8    2    17    41    –    67    26
    5.    Ásotthalom    27    6    5    16    29    –    61    23
    6.    FK Szeged    27    5    1    21    29    –    74    16

A következő forduló programja:

Felsőház, szombat, 17 óra: SZVSE–Tiszasziget, Kiskundorozsma–Mórahalom, Makó–Algyő. Alsóház, péntek, 19 óra: Hódmezővásárhelyi FC II.–Ásotthalom. Szombat, 17 óra: FK 1899 Szeged–Szentesi Kinizsi, Balástya–Bordány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában