Egykori kedvencek érkeznek a Csongrád-Csanád vármegyei településre

2024.04.23. 17:49

Futballünnep olimpiai bajnokkal

Nagy nap lesz Csengele életében 2024. április 25.: felavatják a vadonatúj öltözőépületet, amely elsősorban a helyi csapat kényelmét szolgálja, miközben a magyar öregfiúk-válogatott érkezik olimpiai bajnok, illetve egykori európai ezüstcipős kísérőkkel.

Mádi József

Kun-Szabó Tibor

Fotó: Csengele KSE

A pályafelület és a villanyvilágítás korszerűsítése után újabb mérföldkőhöz érkezett a csengelei labdarúgás: elkészült a teljesen új öltözőépület, amely főleg a helyiek kényelmét szolgálja majd a jövőben.

– A régi öltöző megmaradt, a továbbiakban is üzemeltetjük, de azt az épületet az U7-től az U16-ig az utánpótlás csapataink és a vendégegyüttesek, illetve a játékvezetők használják majd. Az új létesítményben az egyik nagy öltöző az ifjúsági, a másik a felnőtt alakulaté lesz, emellett van benne egy iroda, egy tisztálkodási részleg, valamint egy konditerem, mindez nagyjából 144 négyzetméter, valamint egy terasz is. A födémet és a tetőszerkezetet pedig úgy alakítottuk ki, hogy a későbbiekben 24 főnek szállást tudunk biztosítani.  A fejlesztés lehetőségét meghagytuk – mondta Kun-Szabó Tibor, a helyi klub elnöke.

A csengelei szakember már vendégül látta a Ferencváros és az Újpest öregfiúk labdarúgóit is, ezúttal a nemes eseményre a magyar öregfiúk válogatottat hívta el.

– A Szeged-Csanád GA szegedi létesítménye, a Szent Gellért Fórum után a csengelei pálya a következő, a HD-s televíziós közvetítéseknek is ideális, villanyvilágítással ellátott, minőségében tehát kiemelkedő füves pálya a vármegyében. Ezt a covid miatt nem tudtuk felavatni, majd az esemény tolódott, hiszen nem könnyű az egykori kedvenceket el- és összehozni. De most itt lesz többek között Tököli Attila, Telek András, Keresztúri András, Véber György, Guzmics Richárd, Farkas Balázs, Fehér Csaba, Rajczi Péter, Vida Máté, illetve kísérőként az olimpiai bajnok Dunai Antal, egykori ezüstcipős, Nyilasi Tibor, aki szintén európai ezüstcipős volt, aztán az egykori szövetségi kapitány, Gelei Imre, Csank János mesteredző, Temesvári Miklós FIFA-instruktor, mindezt pedig ifjabb Bazsánt József és Koltai Zoltán révén valósítjuk meg – nyilatkozta Kun-Szabó Tibor.  

Az esemény 15.30-kor kezdődik az átadó ünnepséggel és a szalagátvágással, majd szenteléssel, utána pedig 16.30-kor kezdődik a Csengele Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályban szereplő együttesének gálamérkőzése a magyar öregfiúk-válogatottal. Az eseményen fellép majd az énekes Balázs Pali is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában