Helyi sport

2024.04.14. 13:21

Fontos győzelmet aratott a St. Mihály

Sikerével megközelítette riválisát a tabellán a szegedi női csapat.

Delmagyar.hu

Így örültek a lányok a hazai győzelemnek.

Fotó: KÉSZ-St. Mihály Szeged

A válogatott szünet után a Szekszárdot fogadta a KÉSZ-St. Mihály Szeged a női labdarúgó NB I.-ben. 

A Tisza-partiak léptek fel kezdeményezőbben a meccs elején, azonban hiába a több helyzet, az első negyed órában ezek rendre kimaradtak. Egy pontrúgás hozta meg az áttörést, a beívelt labdát Sajti Krisztina fejelte a vendégek kapujába. A folytatásban egy újabb fejessel veszélyeztetett a St. Mihály, de a szünetig maradt az egygólos különbség. 

Voltak ugyan mezőnyben erősebb szakaszai a Szekszárdnak is, de a vendégek komoly helyzetig nem jutottak el. A második játékrészben is maradt a szegedi dominancia, Nagy Lilla helyzeténél nagyot védett a szekszárdi kapus, majd Török tehetetlen volt Papp Szidónia kísérleténél, de a kapufa ekkor még megmentette a Szekszárdot. A meccs aztán a 86. percben dőlt el, amikor Malasevics beadása után Soványhoz került a labda, aki ezt a lehetőséget már kihasználta, így két pontra megközelítette a nyolcadik helyen álló Szekszárdot a St. Mihály.

Szerdán már újabb bajnoki vár a lányokra, amikor a Haladás vendégei lesznek.

Vajda Fangyó: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, azt is kaptuk. Az első húsz percben lezárhattuk volna a mérkőzést, de kimaradtak a lehetőségeink. Bízom benne, hogy Szombathelyen is pontot tudunk gyűjteni. 

KÉSZ-St. Mihály Szeged–Szekszárdi WFC 2–0 (1-0)
Női labdarúgó NB I., 18. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Kovács Fanni (Juhász, Rigó).
St. Mihály: Krsztovics – Marjanovics, Futaki, Koszó (Horváth L., 62.), Papp Sz. (Farkas N., 90.), Nagy L., Sajti, Sovány (Bozóki, 87.), Malasevics, Ónodi (Balázs E., 62.), Trbojevics (Balázs B., 90.). Edző: Vajda Fangyó.
Szekszárd: Török – Jáhn, Kágyi (Nagy-Cseke J., 91.), Kovács Zs., Schell, Nagy-Cseke V. (Sereg, 89.), Kágyi, Kiss G., Taylor (Werner, 90.), Acsádi, Zahár. Edző: Micskó Márk.
Gólszerzők: Sajti (19.), Sovány (86.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában