Helyi sport

2024.04.16. 16:00

A kupában sikerült nyernie, most a bajnokságban játszik Körmenden az SZTE-Szedeák

Nincs idő keseregni, szerdán már újabb meccs vár a playoutban az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatára, amely 18 órától az Egis Körmend vendége lesz. Két hónapja a kupában nyerni tudott Körmenden a Szedeák, most is sokat jelenthetne egy idegenbeli siker.

Vajgely Pál

Noah Lockéknak a kupában sikerült legyőzniük a Körmendet, február közepén a szegedi bajnokit viszont elveszítették.

Fotó: Török János

Heti kétmeccses ritmusban zajlik az alsóházi rájátszás a férfi kosárlabda NB I./A csoportjában, ennek értelmében pedig a szombati rajt után szerdán 18 órától már az Egis Körmend otthonában lép pályára az SZTE-Szedeák.

Nem sikerült a jó rajt a szezon utolsó szakaszában, az Atomerőmű SE visszavágott az egy hónappal korábbi, szegedi vereségért. Nagy probléma ezt követően nincsen, a Szedeák ezzel 5 pontjával az alsóház negyedik helyén áll, három ponttal megelőzve az utolsó, hatodik Kaposvárt – a győzelemért kettő, a vereségért pedig egy pont jár. Viszont a sűrű menetrendnek köszönhetően nagyon gyorsan változhat a helyzet. 

A Körmend is vereséggel kezdte a playoutot, miután szombaton odahaza kapott ki a Kecskeméttől. Ezen a mérkőzésen nem lépett pályára Sage Tolbert, a vasiak amerikai centere, akinek jelenléte nagyban meghatározhatja a körmendiek játékát. Hiányzója bizonyára a Szedeáknak is lesz a mai meccsen, Brendan Bailey bokasérülése miatt volt kénytelen kihagyni a Paks elleni találkozót. Közel három hónapja éppen ő volt az egyik, aki főszerepet játszott a szegediek körmendi győzelmében, január 24-én ugyanis a magyar kupa negyeddöntőjében 98–91-re nyert a háromszoros bajnok otthonában a Tisza-parti gárda, akkor Bailey debütáló mérkőzésén 27 pontot szerzett. 

A Körmend részéről sok problémáról lehetett hallani az utóbbi időszakban, de abban a csarnokban nyerni bármilyen körülmények között bravúrnak számít, pláne, ha ezt egy szezonon belül kétszer is el tudja érni egy csapat. Ehhez biztosan jobb triplázásra lesz szüksége majd a Szedeáknak, a Paks ellen a a mérkőzés utolsó percéig 21 kísérletből csak egyet értékesítettek a szegediek, miközben védekezésben sem tudták megállítani ellenfelüket. 

A mai találkozót követően egyébként három hazai mérkőzés következik majd a Szedeáknak, amely szombaton a Kecskemétet, jövő szerdán az Oroszlányt, majd április 27-én a Kaposvárt fogadja, ez az időszak pedig bizonyára eldönti, kell-e majd izgulnia az utolsó öt mérkőzésen.

A playout 2. fordulójának párosításai, szerda, 18 óra: Kecskemét–Oroszlány, Atomerőmű SE–Kaposvár, Egis Körmend–SZTE-Szedeák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában