Szegedi hírek

2023.12.12. 20:13

A mosoly országa bemutatójára készülnek

Pénteken mutatják be Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjét a Szegedi Nemzeti Színházban. A közelgő premier apropóján közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában.

Koós Kata

A szereplők ízelítőt is adtak a készülő produkcióból a közönségtalálkozón. Fotó: Török János

Dobszay Péter, a Szegedi Nemzeti Színház zeneigazgatója faggatta A mosoly országa operett rendezőjét, Harangi Máriát, az előadás szereplői közül Kónya Krisztinát, Horák Renátát, Balczó Pétert és Szélpál Szilvesztert, valamint Hermann Szabolcs karmestert a REÖK-ben kedden rendezett közönségtalálkozón. 

A rendezőt a produkció aktualitásáról kérdezte. Harangi Mária úgy fogalmazott, hogy mindig a saját lelkünkben találhatjuk meg minden nagy történet, mese aktualitását. A mosoly országa esetében sincs ez másként. Noha egy bécsi lány és egy keleti herceg szerelméről mesél a 20. század elején, mégis alapvetően két ember találkozásáról és kapcsolatáról szól, ami bármely korban bármilyen körülmények között megtörténhet. Hermann Szabolcs karnagy Lehár rafinált zeneszerzői hozzáállását méltatta a darab kapcsán, aki vállaltan szívének legkedvesebb művében olyan közel vitte vissza az operához az operett műfaját, amennyire csak lehetett. 

Horák Renáta Mi szerepét jutalomjátéknak minősítette, amelyhez könnyed energia szükséges. 

Szeretek kedves és vidám lenni

 – közölte. 

Kónya Krisztina elmondta, közel áll hozzá Liza karaktere, aki érettebb nő, egy fiatal, de elvált bécsi úrikisasszony, aki keresi a boldogságot. Kónya Krisztina párja a színpadon Balczó Péter lesz Szu-Csong kínai herceg szerepében, akit őszinte érzések fűznek Lizához, ám esetükben az egyéni és a társadalmi érdek feloldhatatlanul feszül egymásnak. A két kultúra szöges ellentéte megpecsételi szerelmüket.

Dobszay Péter azonban hangsúlyozta, hogy a melankolikus és keserédes végkifejlet mellett dinamizmus, sziporkázás, varázslatos zenei világ, valamint sok-sok humor és szórakozás is vár a közönségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában