Helyi kultúra

2024.05.08. 11:14

Emlékhelyek napja Ópusztaszeren

Delmagyar.hu

A Nemzeti Örökség Intézete idén kilencedik alkalommal hirdette és szervezte meg az Emlékhelyek napja országos programsorozatot, melyhez az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is csatlakozott, így május 11-én, szombaton 10-től 18 óráig érdekes és változatos kínálattal várja az érdeklődőket.

Ezen a napon 11 órától 13-ig rendkívüli tárlatvezetést tartanak az intézmény munkatársai a Szent István keresztény hagyatéka – a magyar szentkorona vármegyéi című új időszaki kiállításon, amit tárlatvezetés nélkül, önállóan is megtekinthetnek a látogatók, 10-től 17 óráig. Kovach Anton kárpátaljai festőművész örökítette meg a történelmi Magyarország vármegyéinek székhelyeit nívós alkotásokon. Ennek a tárlatnak a kapcsán a gyerekeknek, a legkisebbeknek a művész festményeiből készült színezőkkel készül az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark csapata, és azzal felhívással, hogy Színezd ki a történelmi Magyarországot!

Akik szabadtéri elfoglaltságra vágynak, azok részt vehetnek a 10-től 17 óráig tartó Kalandozás az Emlékparkban elnevezésű programon, aminek során játékosan és felfedezve ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok egyaránt az Emlékpark kellemes és ismeretbővítő kikapcsolódást nyújtó helyszíneivel. Szintén a szabadban vár a szombaton aktívan pihenni akarókra a Nomád Parkban az Elődeink nyomában című program, mely interaktív beszélgetésen ismertet meg bennünket honfoglaló eleink életmódjával és harcmodorával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában