Soron kívüli családi nap paprikás krumplival, meg aláírásgyűjtő ívekkel Hódmzővásárhelyen

2024.05.08. 11:36

Mezei Vidor: A Dobó, Bibó, Janáky utcaiak lelke nem eladó egy tál paprikás krumpliért

Paprikás krumplival is gyűjtötték az aláírásokat Márki-Zay Péterék Hódmezővásárhelyen, a Dobó-, Bibó-, Janáky utcákon élők körében. Ahogy a közpénzen fenntartott Hódpress terjedelmes cikkében megjelent, soron kívüli családi napot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom a város legszegényebb sorban élő lakóinak. Közben, információink szerint, odatolták eléjük az aláírásgyűjtő ívet is.

Kovács Erika

Soron kívüli családi nap, paprikás krumpli, meg aláírásgyűjtő ívek. Fotó forrása: Márki-Zay Péter hivatalos Facebook oldala.

Mezei Vidort, a nemrégiben megszűnt Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, a Cigány Közösségek Szövetsége, a CIKÖSZ roma nemzetiségi képviselőjelöltjét felháborította a dolog.

– Most kellett az aláírásuk, úgyhogy körbeudvarolták őket, de tavaly augusztus 20-án Márki-Zay Péter még legettózta a Dobó, Bibó, Janáky utcákon élők otthonait. Soha nem felejtjük el, hogy a gumikerekes kisvonattal kivitte oda a külföldi delegációkat és úgy mutogatta az embereket, mintha állatkertben, vagy szafari parkban lennének. Nagyon megalázó volt – mondta a CIKÖSZ képviselőjelöltje. A Dobó, Bibó, Janáky utcákon sok cigány család is él. Mezei Vidor hangsúlyozta, Márki-Zay Péter nem védte meg a cigányságot a gyűlöletpropagandától. A náci karlendítéssel fotózkodó Z. Kárpát Dánielt előkelő helyen juttatta az ellenzéki listáról a parlamentbe.

A Dobó, Bibó, Janáky utcaiak jól emlékeznek arra is, hogy Márki-Zay Péterék jogellenesen brutális önkormányzati lakbéremelést hajtottak végre. Mi minden követ megmozgattunk és el is értük, hogy mondja ki a kormányhivatal, hogy ehhez a sarchoz nem volt joga. De jól emlékeznek az itt élők arra is, hogy hogyan bántak el Márki-Zay Péterék a cigány nemzetiségi önkormányzattal. Előbb egy penészes lyukba száműztek bennünket a városházáról, aztán a fejünk felett létrehozták a saját embereikből a Cigány Nemzetiségi Tanácsot, majd elérték, hogy fel kelljen oszlatni a szervezetünket. Útban vagyunk Márki-Zay Péteréknek, akiknek csak az a jó cigány, aki velük van, aki nem, azt kiszorítja, legettózza, meg még ki tudja, mi jön még. Ne gondolja Máki-Zay Péter, hogy a szegényemberek eladják neki a lelküket egy tál paprikás krumpliért

 – adott hangot véleményének Mezei Vidor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában