Szegedi hírek

2024.05.07. 13:16

Egymillió illegális határátlépést sikerült megakadályozni

Suki Zoltán

Világjárvány, háború, illegális migráció és terror; a veszélyek korát éljük, amikor felértékelődik a polgárőrök szerepe 

– jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója kedden sajtótájékoztatóján, ahol az Országos Polgárőr Szövetség együttműködéséről beszélt.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, ha végigtekint a kormány és az Országos Polgárőr Szövetség 2010 óta tartó együttműködésén, azt látja, hogy a polgárőrökre mindig lehetett számítani. Ha árvíz volt, pakolták a homokzsákokat, emellett részt vettek a határvédelemben és közreműködtek közel 15 ezer elfogásban.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pedig arról beszélt, hogy sikerült több mint egymillió ember illegális határátlépését megakadályozni, amiből 45 ezer határátlépési kísérletnek vették elejét a rendőrök és határvadászok a polgárőrökkel közösen.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a migrációs paktum végrehajtási terve, amin Brüsszel éppen dolgozik, ezzel a törekvéssel éppen ellentétes irányba megy; nem a határok megvédéséről szól, hanem arról, hogy minden ország határán a migrációt szervező egységeket kell felállítani.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy Brüsszel kampányt indít minden tagállamban a paktum népszerűsítésére. Ezek alapján hazánkban plakátokon és reklámfilmekben népszerűsítenék az illegális migrációt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában