Felújították a Vasút utcát, termelői piacot, urnafalat építettek

2024.01.03. 08:20

Nagymágocson idén az iskoláé az elsőbbség

Akárcsak az előző esztendők, 2023 is aktívan telt Nagymágocs életében. A településen szinte minden intézményt megújítottak már, amit a közelmúltban Falumegújítási díjjal is jutalmaztak. Azért maradt munka az idei évre is.

Kovács Erika

Szebellédi Endre polgármester elmondta, a 850 milliós iskolafelújítási pályázatot januárban nyújtják be, remélik, ősszel már hozzá is láthatnak a munkáéhoz. Fotó: Kovács Erika

Tavaly bruttó 50 millió forintból felújítottuk a Vasút utcát, amely Nagymágocs egyik belterületi gyűjtőútja. Bízom abban, hogy ez is a lakosság megelégedésére szolgál 

– mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere.

Építettek egy termelői piacot, amit az év negyedik negyedévében már rendszeresen használt a lakosság, ehhez 90 millió forint támogatást kapott a falu.

A polgármester fontos beruházásnak nevezte a 2,5 millió forintból épített temetői urnafalat is, ami már régi igénye volt a lakosságnak.

A Nagymágocsi Fiatalokért Egyesülettel közösen Trianon emlékművet állítottak, amely méltó helyszíne lesz az 1920-ban történtekre való emlékezésnek.

Hiánypótló volt ez az emlékmű. Úgy gondolom, minden településen szükség van egy olyan helyre, amely arra emlékeztet bennünket, hogy mit vesztettünk Trianonnal és mi a magyar nemzet feladata

 – vélekedett.

Nagymágocson 2023-ban nagyvolumenű faültetésbe kezdett az önkormányzat, ami a két játszóteret és a Petőfi teret érintette. A munkát idén is folytatják. Az elmúlt évben vezették be, hogy az újszülöttek családjának, a meglévő támogatás mellett, egy gyümölcsfát is adományoznak.

Ami 2023 nagy kihívása volt, az az infláció. Ez a lakosságot és az önkormányzatot is megterhelte, ennek ellenére minden települési- és intézményi szolgáltatást megőriztünk, sőt, erősítettük is. Például az egyedülálló kisnyugdíjasok esetében már 114 ezer forintos havi nyugdíjig napi 315 forintért kaphatnak ebédet az idős lakosaink

 – mondta.

2024-ben is számos fejlesztés várható Nagymágocson. Már hozzáláttak a település keleti mezőgazdasági útjának építéséhez is a Török dűlőben. 2024-ben az iskola kapja a prioritást, teljeskörű felújítást szeretnének, a belső terek átépítésével. Két új tantermet is építenének, laborokat alakítanának ki. A pályázatot januárban nyújtják be. Szebellédi Endre polgármester reméli, a 850 millió forintos beruházás már ősszel kezdődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában