Szeged

2021.11.12. 17:41

Már szerelik fel a szegedi fényeket, karácsonyra készül a város

A belvárosban járva láttuk, hogy a Klauzál téren felkerültek a hópelyhek az oszlopokra.

Munkatársunktól

20211111 Szeged Már felszerelték, átvizsgálták a karácsonyi fényeket a Klauzál téren és a Kárász utcán. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatójától megtudtuk, hogy jól haladnak a karácsonyi díszkivilágítás felszerelésével, átvizsgálásával, a munka kétharmadát elvégezték.

A tavalyi látványvilágra számíthatunk, új díszeket idén nem szereztek be.

Tavaly előtt megírtuk: a szegedi díszkivilágítás egy ré­­szét nem szerelik le az ünnepi szezon végén. A Tisza Lajos körút fényfüzérei, a Híd utca, a Belvárosi híd és a Dugonics téren számos fa díszítése például fent marad a következő télig, csak nem használják azokat. Ezek bírják az időjárás viszontagságait, míg a le- és felszerelés sérüléseket okozna. A Tisza Lajos körúti fák fényfüzéreit a nyár folyamán átfűzték, mivel a fák növekednek: ilyen füzérből 100 kilométernyi világít Szegeden a karácsonyi időszakban.

A Dugonics térre jövő héten érkezik a gímszarvast formázó kivilágított szobor. Visszatérnek az organikus díszek is, például a Dugonics téri körforgalomba, a Dóm téri fákra, a Széchenyi tér Kárász utca felőli oldalán a „Szívek fájára”. A város karácsonyfáját, amit Béketelepről ajánlottak fel, a jövő hét elején állítják fel. A karácsonyi fényeket november 26-án, a Szegedi Karácsonyi Hetek nyitónapján 16.20-kor kapcsolják majd be. Körülbelül 200 ezer LED gondoskodik idén is a fényáradatról, ebből 11 ezer a fényszarvason található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában