Helyi közélet

2021.10.29. 14:02

Buszjárat-módosítást szeretnének Mindszenten

Fél órát kell gyalogolniuk minden hajnalban a Dózsa-telepről az első megállóig azoknak, akik Mindszentről Hódmezővásárhely felé autóbusszal mennek munkába. Az ingázók most a Volánbuszhoz fordultak, menetrend-módosítást kérnek. A vállalat decemberben vizsgálja meg kérésüket.

T. Sz.

Többen is azt szeretnék, ha a korai autóbuszjárat a Csokonai utcai megállóban is felvenné az utasokat. Fotó: Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

A mindszenti Dózsa-telepi városrészből többen is a Mártély és Hódmezővásárhely közötti egyik nagyvállalathoz indulnak dolgozni kora reggel, ám ehhez korántsem ideális a távolsági közlekedés – tudtuk meg az egyik érintett lakostól. Mint la­punknak elmondta: a Szentes felől érkező, úgynevezett közvetlen buszok némelyike egyébként sem kanyarodik be a telepre, de a reggeli munkába járást nem csak ez nehezíti. A településről hajnali 5 óra után induló buszjárattal többen is utaznak, zömében az útvonalból kimaradó Dózsa-telepről. De a járat még közvetlenül a nagy kanyar utáni első, Csokonai utcai megállóban sem áll meg.

Többen is azt szeretnék, ha a korai autóbuszjárat a Csokonai utcai megállóban is felvenné az utasokat. Fotó: Tábori Szilvia

A menetrend szerint először a központban vesz fel utasokat. A hölgy szerint a korai órában dolgozni indulók több mint fél órát, helyenként egy órát gyalogolnak. Úgy tudjuk, többen jelezték már problémájukat a busztársaságnak, de eddig nem válaszoltak írásos bejelentésükre.

Megkeresésünkre a Volánbusz Zrt. levelében úgy reagált: társaságuk a menetrendeket az ország egész területén aszerint alakítja, ahogy az ellátásért felelős megrendelő meghatározza a helyi jellemzőket. A járatok menetrendjét, azok gyakoriságát, indulási idejét, megállóhely-kiosztását, valamint a megállóhelyek elnevezését az utazási igényekhez igazítják, a megrendelői elvárásoknak megfelelően alakítják ki, és hivatalos egyeztetés és jóváhagyás után hirdetik meg.

A meglévő járat módosításáról önállóan nem dönthetnek, a kérést azonban megvizsgálják, és a következő, várhatóan idén decemberi egyeztetésekkor figyelembe veszik. A megkeresésben jelzett járat munkanapokon Mind­­szent, autóbusz-váróterem megállóhelyről Szeged, vasút­állomás megállóhelyre 5 óra 10 perckor indul, majd a Dobó utcai, valamint a temetői megállóhelyeknél vesz fel utasokat.

A járat munkanapokon Mindszent, autóbusz-váróterem megállóhelyről Szegedre 5 óra 10 perckor indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában