A körforgalmak városa lesz Szentes?

2021.03.16. 15:02

A laktanya sarkán is épül körfogalom

Elkészült a legújabb közlekedési csomópont geodéziai kitűzése, hamarosan a kivitelezés is megkezdődhet. Az újabb körfogalomtól azt várják, hogy biztonságosabbá válik a forgalmas kereszteződés.

M. A.

A készülõ körforgalom felfestése Szentesen. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Fellélegezhetnek az autósok és kerékpárosok, egy évek óta fennálló közlekedési problémára talált megoldást a város. Megtörtént a körforgalom geodéziai kitűzése a Kiss Zsigmond utca–Csongrádi út–Lengyel utca kereszteződésében, a következő hetekben kezdődhet a csomópont átalakítása körforgalommá.

Ez a város egyik legnagyobb forgalmat bonyolító kereszteződése, évről évre több baleset, kisebb koccanás is történik itt.

A szakemberek mellett a közvélemény is egyetért abban, hogy szükséges a kereszteződés átalakítása, ugyanakkor vannak, akik a körfogalom helyett inkább egy közlekedési lámpás megoldást favorizáltak volna.

Felrajzolták a körforgalom körvonalait, hamarosan kezdődhet a kivitelezés is.
Fotó: Majzik Attila

– Én úgy látom, hogy ha a zebrák ott maradnak, ahol eddig, akkor nincs értelme a körforgalomnak, mert azok miatt ugyanúgy lelassul a forgalom. Szerintem itt inkább a lámpa lenne a jó megoldás – mondta el érdeklődésünkre az egyik arra járó kerékpáros.

A közlekedők többsége azonban támogatja a körfogalom építését, bár sokan tettek megjegyzést arra is, hogy Szentes lassan már a „körforgalmak városa” lesz.

A Vásárhelyi úton legutóbb elkészült ilyen csomópontra is sokan panaszkodnak: ott a körfogalmat eltolva építették a kereszteződés közepére, így a Hódmezővásárhely felől érkezők gyakorlatilag lassítás és irányváltoztatás nélkül hajthatnak keresztül rajta.

A szakemberek azt várják a laktanya sarkánál készülő új körfogalomtól, hogy elsősorban balesetmentessé teszi a közlekedést, valamint az áthaladó forgalmat is gyorsítja. A tervek elkészítésénél a buszok közlekedésére is gondoltak, a középkört szegélyemeléssel alakítják majd ki, így a nagyobb járművek is el tudnak majd kanyarodni a Kiss Zsigmond utcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában